stolt!






jag gjorde det! :D


hemma!


hemma igen efter en miniroadtrip. nu ska jag iväg till syrran för grillkväll, återkommer imorgon med bilder från senaste dygnet. ha det fint sålänge! :)




150 spel.




här är asken med spel som jag köpte igår. jag har inte öppnat den än, så jag vet ännu inte riktigt vad det är för spel i. det står inget på så det ska bli kul! nu kostade den bara 39 kronor så något sensationellt blir det antagligen inte, men himla roligt ändå :)


ännu mer paket!


åh inte nu igen, säger ni.



jippie! säger jag :D


the (long) lost pice.


titta vad jag fann!



ingen skada skedd alltså :) så trevligt!
nu ska jag börja med nästa, tjipp!


lekparken.


jag har precis pusslat klart ett av mina (favorit-)pussel :) tadaaaa.




men, vad skådar det uppmärksamma ögat??!




en pusslares fasa.


good morgon!


idag har jag hunnit med att hämta ut ett paket med bilder, köpa en låda innehållandes 150 olika sorters sällskapsspel, duschat, dammsugit och nu väntar frukost. en bra tisdag alltså :)


emil.


idag ska jag umgås med denna spellevink en stund.


midsommarafton- 11.

exakt vad vi hittar på vet jag inte än. med tanke på åskan och regnet inatt och hur vädret ser ut idag verkar det inte bli en lekparksdag iala fall. men vi får väl se. det kan ju dra bort.

vilket fall som helst ska jag kila ner till stan en snabbis innan han dyker upp. jag sitter fortfarande med nytvättat hår, morgonskojrtan, frukosttéet, "Allsång på Gränna" i p4 på radion och 3 corren-suduko att ta igen. puh, livet är bra hårt ;)


kronärtskocka.


jahopp. så har ännu en liten rackare etsat sig fast i min hjärna och gjort mig dillig. mersmak från igår gjorde att jag ikväll, klockan 20.45 hoppade upp på cykeln och rullade mot coop. och mot... kronärtskockan!


skär av själken, lägg i en ugnsform, täck bottnen med vatten. dra över en plastpåse, in i mikron 10 minuter på full effekt. klaart!

så nu har jag fixat härligt tilltugg till min lilla filmkväll. "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" visas här hemma ikväll. jaa jag var sugen på en riiiktigt härligt tjejig kille-och-tjej-blir-kära-i-varandra-film. härligt! mysisarna är på och ljusen är tända. jag är redo för torsdagsmyyyys!


i-landsproblem.


vi drabbades av ett problem igår. ett i-landsproblem. något som jag tror måånga av er drabbas av ibland. Vad ska vi äta ikväll? vårat problem stannade dock inte där. vårat problem var dessutom Vad är vi sugna på ikväll?

ett riktigt sliskigt i-landsproblem, jag vet. men ibland bara blir det så.
köttfärs? nej vi ät ju tacos igår.
kyckling? nja, det åt vi i förrgår.
lax? njae det är jag inte riktigt sugen på..
kött? hm, det tar ju sån tid.
hm.. vad finns kvar? blodpudding? sallad? pannkaka?

nä, vi kom slutligen fram till att fara mot maxi för lite inspiration. och jag kan bara säga en sak; det blev BRAA.



kokt majs, grillad kyckling, röror, stark kräftstjärt, kronärtskocka, bläckfisk, vitlöksbröd, räkor, möglig ost. MMMMM. perfekt.


blåbärspaj.


ja, det blev ju lite bakning igår kväll. med blåbär! såå fasligt gott. som alltid när det donas i köket är inga speciella mått använda, utan det höftas både från vänster och höger. då blir det oftast som godast.

men, med en tanke på er och att även ni skulle få chansen att prova den här finfina pajen (jag lovar, ni blir inte besvikna) har syrran återskapat den i receptform och fått fram ungefärliga mått. själva smulet har ungefär samma mått och ingredienser som rabarber- och jordgubbspajen som vi gjorde förra gången. den går för övrigt inte heller av för hackor, så är ni inte sugna på blåbär (hur nu det är möjligt?) så testa den varianten vettja :)
men här nedan kommer ialla fall receptet på den godaste blåbärspajen i stan! (?)

Systerns blåbärspaj

ca 600 gram blåbär (mer om du har, det skadar ju inte!)
0,5 dl socker
2,5 - 3 msk potatismjöl (beror ju såklart på mycket blåbär du är lycklig nog att ha i din paj)

150 gram smör
0,75 dl socker
1,75 dl mjöl

2 dl havregryn

sätt ugnen på 225 grader.
blanda blåbär, socker och potatismjöl i en form.

smält smöret i en kastrull.
blanda i socker, mjöl och havregryn till en smulig röra.
fördela över bären.
grädda i ugnen tills den fått fin färg, cirka 16 minuter.
låt svalna en stund.
servera!



blåbär (myycket, snåla icke), lite socker och potatismjöl i en form.


smula smula smula ihop alla ingredienser (inte blåbären dock..)


redo för ugnen..



MMMMMMMM! såå himla gott. jag åt 2 portioner. sedan var jag mätt ända fram till frukosten 10.00 morgonen därpå. det kallar jag att njuta av livet.

ja, och som ni ser på sista bilden hann jag inte riktigt med att ta en bild på härligheten som färdiggräddad innan 2 av oss hade huggit in på pajen. men ja, ni ser ju själva. godare paj får man leta efter. testa testa!


taco och alfapeeet.


gårkvällen i bilder :)


uppdukat för tacomys :)


"Allsång på Skansen", såklart.



senare blev det Alfapet. jag är en påtittare/poängräknare. som vanligt. det har jag varit sen jag var liten (då speciellt när syrrorna spelade Yoshi, Zelda och Beetle-spelet på nintendo 64 ;) och kommer nog alltid att vara :)



tyvärr så var det tydligen en urdålig omgång med superkorta ord. ja, ni ser ju hur skoj det ser ut ;)


började läsa "Fatta eld" innan jag släckte. grym trilogi!

kort sagt, en härlig kväll med två av mina fina ♥


som det ska vara.


som några av er säkert har förstått tillbringar jag några dagar med min fina syster :) vi har det riktigt bra. det är alltid lika mysigt att komma hem till elin. vi äter frukost ur samma skålar som vi gjorde när hon bodde i sin första lilla etta. och jag tror faktiskt inte dom används så mycket förutom när jag kommer hit. och även om dom gör det så låtsas jag åtminstone att det inte är så ;) det är som det alltid har varit och storasyster och lillasyster bara smyger sig fram och vips så är dom där. det är så härligt !


yxningen juli- 11.

hittills har vi idag hunnit med frukost och "Harry Potter och De vises sten". elin är ju en av de lyckliga som ännu inte har läst alla böcker. hon är halvvägs in i "Hemligheternas kammare" nu och har alltså 5 bäcker kvar efter den. lyckliga lyckliga hon.



som en liten version av en frukostbuffé. sånt gillar vi! :)

senare kommer det dyka upp inlägg om en blåbärspaj som vi smaskade i oss igår kväll. mygod, det kan ha varit den godaste blåbärspajen jag någonsin ätit. sluuuurp!

nepp, nu ska vi kila ner mot stan. där väntar en utställning om Bamse och lunch. senare kanske vi traskar ut i skogen för blåbäsplock. om inte regnet kommer vill säga. det ser lite mörkt ut.

och nej. det är omöjligt att få för mycket blåbär. det går bara inte.
KRAM!


inslagen.


jag har fått paket igen!




vi gör som vanligt, och öppnar :)






tjoho! frotsättningen på "Hungerspelen". som ni vet fick så fick jag den av mamma och nu har jag alltså del två och även tredje och sista delen i trilogin. härligt!


♥-sisters




dom följande 2 dagarna kommer bli riktigt härliga ♥


en radda revben? ja, tack!




jag är en sån tjej som får dille på vissa saker och kan sedan äta det i princip hur många gånger som helst. för tillfället gäller det revben.

ribs. kamben. revbensspjäll. kärt barn har många namn. jag vet inte riktigt skillnaden, men en sak är säker; det är såå sjukt gott. mina senaste restaurangbesök kan illustreras i de två bilderna ovan. samma tanke, men olika utföranden, titel och smak. bild 1 (Östgöta Kök i Söderköping) var ribs medan bild 2 (Charken i Linköping) kallades kamben på menyn. båda var goda, men en var snäppet godare. kan ni gissa vilken?

så nu är jag riktigt på hugget. kan kika både ute och på nätet vilka restauranger som har dessa godbitar på menyn, vilka tillbehör de serveras med (coleslow är standard) och planera på vilken krog jag skulle vilja testa dom härnäst. jag har 5 ställen som står högt på min lista:

1. Harrys
2. Texas Longhorn
3. O'Learys
4. Pitchers
5. AllStarBar

ohmygod. jag blir sugen på det bara av detta inlägg, haha.


fish.


kvällens mat kom till med längtan och inspiration från detta recept. prova, fisken blir såå himla god och arbetsinsatsen i köket är minimal. perfekt om ni har bråttom eller bara inte vill stå i köket 30 minuter för att få maten på bordet.


sallad, sås (kesella+chilipeppar+oregano+curry+kanel), ugnsbakad gul tomat&rädisa med kryddor, ugnsbakad palsternacka, stekt vitsparris med persillade och så inkokt torsk.

sååå GOTT. ikväll ska jag kika på en film som går på tv klockan 21. vilken får ni luska ut själva!
återkommer med ett inlägg lite senare. då får ni veta en av de saker jag gillar mest på tallriken ute just nu. craving!


mushroom.


är det farligt att äta för mycket trattkantareller tro?
jag vill ha smörstekta även ikväll..!


hejhej trattisen, hej på dig trattisen! (melodi: "Hej hej Monika" om ni inte förstod det)


restfest.


tänk vilken gruldmiddag det kan bli av rester och diverse fynd i kylen.



sallad från gårdagen, sås + grillkött från dagarna i stugan, en sista stump aubergine från hagaberg (grillade i skivor i grillpannan) och 2 kvarglömda palsternackor längst in i min kyl (tillagade på samma vis som denna). himla smarrig kvällsmat :)

undrar vad det blir till efterrätt?



natttratt.


i torsdags kväll blev jag så sugen på något speciellt. härlig som jag är tvekade jag inte en sekund utan ställde mig i köket klockan 23.00 och fixade det på en liten kvartis. vad lurar i mörkret bland ljusen? kan ni gissa? 




vi ljusar upp lite och kollar :)






smörstekta trattkantareller med salt och peppar. mmmmm.
tack elin och erik, det var alldeles ljuvligt.

eehm, ni har möjligtvis inte ytterligare ett par stycken till övers? ♥


två av mina ♥


en bild från de ljuvliga dagarna som spenderades i stugan förra helgen


jag älskar er ♥


sommartecken!


gissa vad jag gjorde igår?



gissa om jag, sann jordgubbsälskare som jag är, är glad? :)



en liter får stanna kvar i kylen, resten hamnar i frysen :)


he's so young.


kollar på "Prime". han är bara så himla fin i den här filmen, Bryan Greenberg. nu vill jag bli utbjuden på middag. nu vill jag bli sådär pirrigt kär. attans att det ska vara så svårt då.

men det är klart, att vara singel har sin charm det med. jag kan tänka helt på mig själv och göra precis som jag vill. tänk, min blivande man kanske inte gillar att jag sitter med en kastrull stuvade makaroner i knät och riktigt njuter en sked i taget? ojoj det kanske gäller att passa på helt enkelt?!

å andra sidan, om han inte pallar sådana små galna saker, tja då kanske han inte är något för mig? ett strikt, trist, alltför träigt förhållande vill jag inte ha. jag tycker det ska vara lite knasigt och härligt i livet :)


ganska trevlig kille.

nej, nu ska jag pausa och kolla lite på "Victoria-firandet". hoppas ni har en fin kväll!

förresten. skrev jag något tidigare om att "ett par persikor" skulle göra mig sällskap i soffan? tsss. samtliga persikor ligger nu i min mage.
eller nja, en var möglig (tyvärr) så det blev "bara" 4 st till torsdagsmyset i soffan ;)


platt.




mamma kom förbi tidigare ikväll med ovanstående förpackning till mig.
vad kan då detta vara?



jooo, men det är ju bara helt vanliga persikor i platt utförande :)



ursöta och faarligt goda. nu ska jag göra mig ett par koppar te, krypa upp i soffan med ett par persikor, sätta på en bra film och njuta medan regnet smattrar mot rutan. sämre torsdagskväll har nog skådats :)


favoritmaten sedan barnsben.


ikväll åt jag stuvade makaroner. som jag har längtat. som jag har suktat. som jag har saknat.
och det var precis så gott som jag minns det. för mig är det här barndom. för mig kommer jag alltid, alltid, att förknippa stuvade makaroner med pappa. som liten kunde jag äta det jämt, varje dag 7 dagar i veckan. en hemlig ingrediens gör det hela till den allra mest ultimata portionen stuvade makaroner av denna värld.


en malin i mini-version. lika galen i stuvade makaroner då som nu.



och ja. jag åt direkt ur kastrullen. härligt!


imponerad och tagen.


ärligt talat.

det här är en otroligt grym film. helt fantastisk faktiskt. makalöst fängslande från första scenen till de rullande eftertexterna. och då har jag ändå läst boken ett x antal gånger. det om något borde säga hur fantastisk den faktiskt är.
jag är ingen tjej som har lätt till tårar när jag ser på film (undantagen är "Titanic" samt slutet av "Sagan om Konungens återkomst") men i denna föll inte bara en utan flera tårar. dripp dropp.

otroligt välgjord och jag är så imponerad över hur väl de lyckas följa boken. det kan inte ha varit lätt, vilket gör det hela ännu mer imponerande.

jag kan inte annat än säga att jag är så himla nöjd, tagen av denna filmupplevelse. kan liksom inte sluta tänka på den och vi spenderade hela promenaden hem från stan med att prata om den. vad vi tyckte var bäst, speciella händelser, favoritdelar och citat. vi var båda överens om att vi lätt hade kunnat se den igen, på studs.
ska en bra bioupplevelse avslutas.

"Harry Potter och Dödsrelikerna Del 2" är, enligt mig, utan tvekan den allra bästa av samtliga filmer om Harry Potter. den har allt och lämnar ingen varken besviken eller oberörd.

jag tror dock det är en fördel att läsa böckerna först. men har du ännu inte tagit en "Harry-bok" i dina händer, öppnat den och börjat läsa så ska du inte misströsta. det är bara att sätta igång; du anar inte vad du har framför dig och vilken fantastisk värld du är på väg in i!

för jag kan lova dig; när du väl har kommit in i en värld fylld av magi, glädje, husalfer, horrokruxer, underliga läxor, kärlek, trollformler, mugglare, vänskap, giriga svartalfer, ondska, quidditch, honungsöl och sorteringshattar. ja, då är du fast. och med ordet "fast"menar jag på ett alldeles alldeles underbart sätt.



SE DEN!


ikväll!


om 5 minuter möter jag upp mamma och sedan cyklar vi ner mot stan för mat och bio. harry potter!
woho!

ni kan inte ana hur länge jag har väntat på den här stunden. sista filmen. det känns faktiskt rätt galet. och på ett sätt känns det himla häftigt att det var 13 år sedan jag som 10 åring för första gången fick syn på "Harry Potter och de vises sten". det var "veckans tips" på skolan och jag minns att läraren höll upp boken och sa att det var en bok för "både barn och vuxna".

och tänka sig, nu sitter jag här idag, 23 år gammal, har slukat alla 7 böckerna otaliga gånger, sett alla filmer som på bio och nu har pirr i magen för att jag inom 2 timmar sitter i biosalongen och kollar på den åttonde och sista filmen i serien. som sagt, hel galet.

så nu vet ni vad jag pysslar med ikväll :)
hoppas även ni har det bra!


8 juli, 2011. på vägen till stugan :)


mot stugan!


jag vet att det har varit klent med uppdatering här de senaste dagarna och jag behöver tyvärr göra er besvikna. idag far jag nämligen till en ljuvlig stuga med mamma och storasyster elin. det är en tradition under sommaren och något vi ser fram emot varje år - helt underbart!

så, makalöst skönt och roligt för mig, men mindre kul för er. jag menar, nu finns det ju inget nytt att läsa här förrän på måndag/tisdag. hur ska ni stå ut? ;)

men vem vet, kanske dyker det upp något inlägg under tiden trots allt?
hoppas ni får fina dagar, så hörs vi!

bilder från stugan förra året:


p.s ja, jag har någon som sköter om mina gröna kompisar. och ja, katten får någon som fyller på mat, vatten och tömmer lådan. allt är ordnat så oroa er inte :)


jag har fallit fritt!


igår var jag här uppe och kollade in gröna lunds (och stockholms) vyer.

 

jag är grymt imponerad över mig själv! :)


trolleri.


eftersom jag har en hel drös med smultron i kylskåpet (nej jag klagar inte, jag skrattar gott varje gång jag tänker på det) kommer jag på alla möjliga sätt att använda dom på. hittills har jag haft dom i frukostfilen, ätit dom naturella och som här, lätt mosade i ett glas med naturell loka. simsalabim så fick jag kolsyrad loka med smak av smultron.



himla gott.


grillis.


för någon vecka sedan var jag på grillkväll hos emelie med familj. himla mysigt, himla gott och ett himla fint sällskap. en rackarns bra kväll helt enkelt :)


bästa gurk-rivaren.


små fingrar, litet rivjärn.


emils bröd.


schyssta lökar!


gullunge och fina mamman.


ett stycke sommartallrik.

det var även under den här kvällen som vi fick upp ögonen på denna rara lilla krabat. så söt!
senare på kvällen/natten såg vi "Little miss sunshine". jag hade aldrig sett den tidigare, men jag gillade den faktiskt. trots att jag var så trött att det var svårt att hålla ögonen öppna lyckades jag se klart hela. absolut sevärd om du är sugen på en lättsam och trevlig film :)


somewhere over the rainbow.


kolla in regnbågarna som visade sig utanför mitt fönster häromveckan. dom sträckte sig hela vägen ner till andra sidan och bildade därmed en halvcirkel.



så himla ballt.
jag skulle peka på den och det gick väl sådär ;)


fint :)

riktigt häftigt naturfenomen!


ett riktigt smultronställe.


jag har hittat något. ett äkta smultronställe.
ni vet de som pratar om kantarellställen de har hittat där det liksom inte finns något slut på skogens guld, och där det bara är fritt fram för de att plocka och plocka? ett sånt ställe har jag hittat. fast det här var inte svamp. det var smultron.

när jag cyklade hem från fenomenmagasinet och magen knorrade efter lunch, kom jag på att jag på vägen dit sett några strosa runt och plocka något i skogen. nr jag nu cyklade förbi platsen igen tänkte jag att jag skulle stanna till. det var bergis blåbär de hade hittat och jag älskar ju blåbär! mums tänkte jag och knatade bort till platsen. men vad tusan möts jag av? tja, blåbär var det visserligen också, men dessutom ett helt hav med smultron! rena rama himmelriket för en bärtok som jag.


man tager vad man haver. jag hade turen med mig som hade min "kamerapåse/lunchväska med mig. perfekt bärbag ;)


mätte eller vägde aldrig högen, men jag tippar på en halv liter ungefär.


såhär kunde det se ut.


jag har aldrig i mitt liv plockat såhär mycket smultron på ett och samma ställe. det var helt galet. vart jag än vände mig fanns det mer. när jag hoppade upp på cykeln för att cykla hem fann jag ytterligare ett gäng och ville plocka även dom. och så vidare. haha.
jaja en del finns ialla fall kvar. tänkte att dom kan jag ju spara till nästa gång jag befinner mig kring dom krokarna. det lär väl inte dröja alltför länge om jag känner mig själv rätt ;)

och om ni andra känner mig rätt så tror jag ni kan gissa vad som hamnar i min filmjölk imorgon bitti?


ett magasin fullt med fenomen.


vid halv två idag mötte jag upp mamma, emelie, emil, oliver, elin och erik på Fenomenmagasinet i Gamla Linköping.


där fanns, bland mycket mycket annat konstigt, en platta med elektriska ljusstrålar.


om vi nuddade plattan riktades ljuselektriciteten mot huden.


människans bäste vän i form av vargar fanns även där och tittade undrande på oss. respekt.


emil gick loss på "vad-det-nu-heter-spelet". han gjorde både mål och självmål och blev lika glad för bägge ;)


jag och erik blev dvärgar för en stund. tjusigt mickelina!

trevlig och rolig stund på ett häftigt ställe. men jag tror (och vet av egen erfarenhet) att det ett besök där är såå mycket roligare om man är mellan 4-12 år. så har ni barn och har vägarna förbi är det väl värt ett besök :) om inte annat kan ju ni föräldrar bli barn för en dag. eller varför inte dvärgar!


sista buffé-larren.


kvällens middag:

rostbiff med picklade morötter, kallrökt lax med dill, svenska körsbärstomater och lite zucchini.

från buffén i torsdags fick jag förutom lax, rostbiff, kycklingklubbor och fruktsallad, även med mig en hel del salladskål hem. efter 2 middagar insåg jag att jag faktiskt inte tyckte den var så god. jag pillade därför ur all gurka, paprika och tomat jag hittade och lämnade salladskålen. så vad göra när det fanns massor kvar i kylen?
efter lite bollande med mamma hamnade salladskålen tillslut i stekpannan tillsammans med massa dill, vatten, pepparmix, vitlök, strimlad zucchini och en skvätt senap. det blev otippat gott och nu behöver jag inte kasta bort den :) längst ner till vänster ser ni alltså det fräset.

japp, så kan kvällsmaten se ut här hemma, en söndagskväll i början av juli. nu ska jag pussla, tjipp!


snygg-granne.


mötte precis min görsnygga granne i trapphuset.
puh, vilken fin kille alltså. synd att vi inte möts mer än typ varannan månad.
nu undrar jag, vad beror det på?



kvällsmaten.


kvällsmat en lördag i början av juli. jag kör vidare på det som blev kvar av den smarriga buffén i torsdags :)


vitkålssallad, kallrökt lax, rostbiff och en trio av marinerade soltorkade tomater, rödlök och rädisa.

tur att det tar lång tid innan jag tröttnar på något. finns en hel del kvar i kylen, mmmmm :)
nej nu har jag en katt som knallar fram och tillbaka över tangentbordet. mycket praktiskt när jag står här och skriver. hm, anar lite att hon känner doften av den öppnade förpackningen med lördagsgodiset jag köpte till henne tidigare idag.
hon ska få sitt gottis redan nu för jag ska precis kila iväg mot hagaberg. "Sommarkrysset" börjar ju inte förrän 20.00, men jag passar på att cykla dit redan nu när det är uppehåll på regnet. vilket störtregn det var nyss!
ha en fin kväll :)


paket!


jag har fått en present av mamma :)



vi öppnar..!






vad kul! jag behöver en bok att läsa nu när sommaren har kommit. har ett par stycken som jag brukar läsa om sommrarna, men nu har jag fått en sprillans ny. jag har aldrig hört talas om den, men den skulle tydligen vara riktigt bra. och den låter himla häftig. annorlunda. sånt gillar jag :) så länge det inte är annorlunda som i "Lille prinsen".
ett tips: läs inte den.

här kan ni läsa om "Hungerspelen" som alltså fanns i paketet från mamma :)
det var längesen jag öpppnade ett paket och det är alltid lika roligt och spännande! jag känner mig alltid som en liten unge när jag får en present i handen. jag älskar att få paket, men det betyder inte att det behöver vara stora, dyra grejer. det brukar snarare vara lite tvärtom, små saker som har en mening och som har köpts med en tanke bakom är något som jag tycker mycket om. tack finaste mamma ♥

när vi kom hem från stan, där vi bland annat lunchade, möttes jag av en urgullig katt. och tur som det var hade jag även med mig något smarrigt till henne. det är ju trots allt lördag och finns det en katt i hushållet är det liksom självklart att skämma bort henne. det kan inte


lördagsgodis för en katt :)

den här har hon aldrig smakat. men den såg rätt tjusig ut tyckte jag. hoppas hon gillar den.
annars idag har jag lyssnat på "Ring så spelar vi", ätit lördagsfrukost, lyssnat på "Melodikrysset", farit till maxi och handlat (fick avstämning; hade totalt 2 varor i kundvagnen ;) och kört tränings-dvdn. ja, och sedan stan mellan 13.30-16.

nu lyssnar jag på dagens sommarprat i P1; Henke Larsson. här kan ni lyssna på det om ni vill. sommrigare radioprogram får ni leta efter :)
ikväll kilar jag över till hagaberg för att kolla "Sommarkrysset". mysigt!

ojoj vad det mullrar ute nu. åskan praktiskt taget hänger i luften och jag tippar på 63% luftfuktighet ;) myysigt!


mitt gröna lilla gäng.

godmorgon på er!
när jag fyllde på mat till katten imorse hörde jag små rop från fönsterbrädorna. det var det gröna gänget som hojtade om en önskan att få visa er hur mycket de växt. snäll sm jag är högg jag tag i kameran och fotade dom en efter en. så här kommer de nu. för att ni lättare ska ska få en uppfattning om deras snabba framfart får ni lite nostalgibilder ;)

2011-04-12.

fr. v: farmorsblomman ing-marie, avocadokärnorna ville och tid.

2011-06-02

här är friskus nyanländ och placerades på balkongen för att kunna trolla fram små tomater.


där hamnade även nykomlingen och gräslöken spret.


här hade avocadon ville vuxit till sig.


brorsan tid tog, passande nog, lite mer tid på sig, men kämpade på ritkigt bra.


även svartöga, ganska ny även han, klängde sig runt sin stöttepelare.


ing-marie hade nu flyttat till en riktig kruka.


ja, nu kommer vi till hur dom ser ut idag. bilderna är pur färska :)

2011-07-02

ville :)


lille tid växer praktiskt taget så det knakar. faktum är att jag får snurra på honom flera gånger om dagen, för han vänder sig hela tiden mot fönstret och solen. det är sant!


svartöga har äntligen fått blommor :D


farmorsblomman ing-marie tar sig riktigt bra även hon och växer sig rakt upp. ståtig som hon är. bredvid till höger ser ni hennes lilla avkomma :)


på balkongen har friskus börjat få blommor och nu kommer nog tomaterna snart :)


sist men inte minst har vi spret, gräslöken som blir större och spretigare för var dag som går.

japp. där hade ni hela gänget. himla rara allihopa. jag är himla imponerad av samtliga, att dom faktiskt vill växa här hemma hos mig. kul att dom trivs :) jag kommer återkomma längre fram för att då visa ytterigare hur de vuxit.

just nu lyssnar jag på "Ring så spelar vi". men strax vankas det frukost och en alldeles färsk lördags-corren :)


trevliga rester.


kvällens middag blev mat från gårkvällens buffé. inte kattskit direkt!


rökt lax, rostbiff, gurka + rosso (fanns dock ej med på buffén igår, men väl i mitt kylskåp :)

nu kommer jag alltid tänka på nykilsklassen varje gång jag äter rostbiff :)


slappis & svettis.


här får ni en prima bild på en duktig malin direkt efter ett träningspass. håll till godo, för denna bjuder jag på ;)


nytränad och fin. svetten bara rann, fresch! ;)

en som inte har gjort särskilt många knop idag är den här lilla skruttan.

katten idag klockan 9.00


katten idag klockan 19.05


som sagt, tuff dag för den tjejen!


10 år.


jag kan inte med ord beskriva hur gårdagen blev. den var fullproppad med gemensamma minnen, glädje, klassresefilm, samtal, kramar, nytt klassfoto, skratt, god mat, överraskningar med mera med mera.

jag och en klasskompis var där redan vid 15 för att ta emot maten, fixa med bordsmöblering och förbereda oss lite mentalt också, haha. för ärligt talat; det pirrade rejält i magen!

men så började alla droppa in runt 17 och det kändes helt galet att se alla sådär tillsammans igen. alla var så ruskit trevliga och jag undrar lite över varför jag inte umgicks mer med en del under den tiden. men i 10/12 årsåldern är vi ju kite annorlunda, så det är ju inget att fundera på nu. men ändå, jag är så himla imponerad och överraskad över hur grymt härliga alla var.

och att vi även fick dit våran fröken, det om något var pricken över iet.

sjutton gubbar, aldrig hade jag kunnat ana att det skulle bli så himla bra. jag hade lätt kunnat sitta flera timmar till, och det verkade de flesta andra också kunnat göra.
men även den mest trevliga kvällen har sitt slut och glada och nöjda åkte alla hemåt strax efter midnatt. var helt uppe i varv när jag tillslut befann mig hemma i sängen vid 02.00. huvudet bara snurrade av alla intryck och makalöst roliga samtal och återuppväckta minnen. jag kan inte minnas sedan jag sist hade en så underbart rolig kväll.
nu dagen efter har jag flera gånger kommit på mig med att sakna allihopa. bara tanken på att det skulle dröja 10 år till nästa gång vi träffas allihopa käns helt obegriplig. liite närmre i framtiden kanske vi kan få till det?

en lyckad kväll som jag tror många av oss kommer minnas länge länge :)
tacka allihopa för att ni är så fina och ville dyka upp. jag blev så ruskit glad.


klassfoto- 2011 :)


RSS 2.0