köttgryta med julesmak och nötter.


grytor är alltid välkommet och en rackarns fin mat, särskilt när kylan dyker upp såhär års. det är ju svårt att misslyckas med en gryta vilket gör det fasligt roligt att ha i både det ena och det andra och sedan uptäcka att det är precis lika gott! grytan är dessutom tacksam i och med att den sköter sig själv så fint på spisen medan du kan knata runt och pyysla med annat.

en söndagskväll i november serverades en ny variant på köttgryta. smaken gav en hint om juletider med bland annat saffran, kryddnejlika och kanel. spännande, varmt, smakrikt och mättande gott.

Köttgryta med julkrydda och jordnötter

600 gram gryt-kött, fläsk eller nöt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk risgryn
2 tomater
1 krm chilipeppar
1 krm malen kanel
1 krm malda kryddnejlikor
1 tsk salt
1 krm stött saffran
4 dl köttbuljong
2 msk vispgrädde
0,5 msk sirap
2 msk hackade jordnötter

skala och hacka lök och vitlök. 
tärna tomaterna och skär köttet i 2 cm stora tärningar.
bryn löken lätt i en gryta, tillsätt vitlöken och lägg ner köttet i grytan tillsammans med risgrynen.
rör om och bryn alltsammans, tillsätt tomater.
rör ner chilipeppar, kanel, nejlikor och salt.
häll på buljongen och rör ner saffran.
koka under lock på svag värme i ca 1 timme.
rör ner grädde, sirap och jordnötter.
sjud i ytterligare några minuter.
klarrt!


puttrar på så fint :)


sådärja, smaklig måltid :)


Kommentarer
Postat av: Emma

Det där lät som en gryta i min smak! Såg himlans gott ut :)



Sv; Hej!

Det är tråkigt att läsa om din situation samtidigt som det är otroligt glädjande att höra att du jobbar för att ta dig ur den. Och precis som du skriver kommer det inte att vara en lätt resa, men det är nödvändigt och du kommer att klara det!

Jag håller på dig och jag tror på dig! Du får mer än gärna höra av dig om du behöver peppning eller reflektera dina tankar med någon!



Kram på dig!

2011-11-08 @ 22:30:41
URL: http://emmaeline.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0