vildsvinslasagne.


kvällens middag fick denna lördag bli lasagne. en himla fin rätt som sköter sig själv och dessutom är riktigt god. i frysan fanns ingen nötfärs men väl vildsvinsfärs från min eriksvåger. och vips så blev det inte bara en lasagne utan dessutom en vild sådan.

om du är sugen på att testa receptet men inte har just vildsvinsfärs går det självklart utmärkt med vanlig nöt- eller fläskfärs.

Lasagne med vildsvin

700 gram vildsvinsfärs

2 små gula lökar
5 vitlöksklyftor
1,5 morot
2 små burkar champinjoner
0,5 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 msk oxfond
1 msk kantarellfond
3 tsk timjan
2 tsk rosmarin
pepparmix

500 gram krossade tomater

5 dl keso 4%,
en stor burk (500 gram)
1 dl grädde

2 dl riven ost

bryn färsen i en stekpanna, lägg över på en tallrik.
hacka lök och vitlök, tärna morot och stek allt mjukt i stekpannan tillsammans med svampen.
häll över vatten samt tomatpuré, ox- och kantarellfond, timjan, rosmarin och pepparmix.
låt allt fräsa ihop och tillsätt sedan färsen samt krossade tomater.
låt röran puttra ihop p åsvag värme under lock (eller ett bakplåtspapper) 15-20 minuter.
sätt ugnen på 200 grader.
rör ihop keso och grädde.
varva färsröran med lasagneplattor och sås.
toppa eventuellt med riven ost och grädda i mitten av ugnen tills lasagnen blivit mjuk och fått fin färg, cirka 40 minuter.
om den börjar få alltför mycket färg innan den är klar kan du täcka över ett bakplåtspapper.
servera gärna med en fräsch sallad och kanske lite majskorn.
klarrt!

 
denna bild gör dock inte lasagnen rättvisa.


serverad med en krispig sallad.


sådärja :)


en smulpaj på rabarber och jordgubbar satt riktigt fint till efterrätt denna soligt våriga lördagskväll.



recept på vår variant av denna smulpaj finner ni HÄR.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Oj vilket sommarkänsla jag fick av att se rabarberpaj. Längtar efter varma vindar och nygräddade pajer i solen :)

2012-04-15 @ 15:38:21
URL: http://engnuttasocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0