halstrad sejfile med romsås.


idag fanns färsk sejfilé till ett riktigt bra pris i matbutiken vilket gjorde valet av middag ganska enkel. fisk är som allra bäst när den är färsk och att halstra den i pannan med smör, salt & peppar blir galet smarrigt. när ytan blir krispig och insidan saftig är den enligt mig som allra bäst.

med en härlig romsås, en krispig sallad och lite smörstekt sparris som tillbehör blir det en tokgod middag som både doftar och smakar lyx lång väg. underbart!


här serverad med romsås, smörstekt sparris, sallad samt palsternacka, rödlök & bladspenat som fått fräsa i pannan vid sidan av fisken.


Halstrad sej med romsås, ungefär 3 personer

3 st sejfiléer, cirka 600-700 gram (eller annan vit fisk), allra helst färsk
smör
salt, peppar

1 knippe grön sparris

2 dl creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
1 liten rödlök

(tina fisken om du använder fryst.)

hacka rödlöken och lägg den i kallt vatten så den blir sötare i smaken.
häll av vattnet från löken, torka den lite och rör samman creme fraiche och rödlök.
vänd försiktigt ner stenbitsrommen i såsen och ställ kallt till serveringbryt sv ap
bryt av den nedre delen av sparrisen, så blir du av med den hårda och trådiga delen.
hetta upp en stekpanna/grillpanna med smör, fräs sparrisen på medelvärme tills den blivit lite mjuk och fått fin färg.
håll sparrisen varm på en tallrik med ugnsfolie över.
hetta upp smör i en stekpanna, lägg i fiskfiléerna, en i taget, salta och peppra.
halstra fisken på ganska hög värme tills den känns helt klar och köttet blivit vitt och inte längre är "genomskinligt".
håll de färdigstekta filéerna varma medan du steker de sista.
servera den krispiga fisken bums med sparris & romsås och gärna en fräsch sallad.
klarrt!


färsk filé, fisk när den är som bäst :)


sejfiléerna halstras på hög värme i stekpanna med smör.


tid att njuta en smula :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0