vildsvinslåda.

.
när jag kom innanför dörren efter kvällens bodypump möttes jag av ljuvliga dofter från köket. ett mycket önskat välkommnande från en vars mage praktiskt taget skrev efter FÖDA! ;)
.
Mammas vildsvinslåda
.
vildsvinskött
3 små gula lökar
3 klyftor vitlök
1 redig burk champinjoner (eller redigt med färska)
ca 2,5 dl vatten
1 dl rödvin
3 msk kalvfond
ca 0,5 dl turkisk yoghurt
1 msk lingonsylt
.
potatismos
1 ägg
minitomater
.
sätt ugnen på 225 grader.
skär köttet i strimlor, bryn i stekpanna med salt och peppar.
lägg över köttet i en ugnsform.
strimla löken och hacka vitlöken.
stek lök och vitlök mjukt med champinjoner i stepannan.
tillsätt vatten, rödvin och fond, låt puttra ihop ett par minuter.
rör ner yoghurt och lingonsylt, smaka av med salt och peppar.
fördela röran över köttet i formen.
rör ner ett ägg i potatismoset och spritsa det runt köttet i formen.
halvera minitomater och fördela dem över moset.
baka lådan i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills moset fått gyllene toppar.
servera med kokta morötter, rödvinbärsgelé och en krispig sallad.
klarrt!
.
ute ur ugnen :)
.
viltkött med vsmap, lök och rödvin. krämigt och oerhört smarrigt. dags att njuta!
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0