fläskfilégryta fyra peppar.


fläskfilé tycker jag är härligt att äta en helgdag - det blir mustigt, gott och känns som en festlig middag. jag har ett par favoriter när det kommer till rätter med just fläskfilé, men denna kväll tillagades en ny variant. i en gryta tillsammans med krämig sås, champinjoner, broccoli, bacon och med smak av fyra sorters peppar har detta fina kött hamnat helt rätt. jag åt till magen stod i fyra hörn och jag anar att detta helt klart blivit en ny favorit. varsågoda - här kommer receptet!

Fläskfilégryta fyra peppar

1 fläskfilé
140 gram bacon
300 gram färska champinjoner
250 gram broccoli,
fryst eller färsk
2 gula lökar
1 paket Cantadou Fyra peppar, á 125 gram
2 msk mjöl
5 dl mjölk
1 msk soja
pepparmix

putsa fläskfilén (det vill säga, skär bort hinnor samt stora fettbitar, men behåll en del; det gör det saftigare) och skär den i önskade tjocka skivor.
stek köttet så det får fin yta, lägg över i en gryta.
strimla bacon & lök, skär champinjonerna i skivor och broccoli i mindre buketter.
stek grönsakerna i en stekpanna i omgångar och lägg överi grytan allt eftersom.
ställ grytan på plattan, strö mjöl över grönsakerna och späd med mjölken.
rör om och låt puttra ihop ett par minuter.
rör ner Cantadou och soja och puttra lugnt 5-10 minuter.
servera med valfria tillbehör, exempelvis ugnsrostade rofrukter, svartvinbärsgelé och en krispig sallad.
klarrt!


bacon och champinjoner fräser ihop i stekpannan innan de läggs över i grytan.


den förstekta fläskfilén och samtliga grönsaker har hamnat i grytan.


såsen puttrar ihop på svag värme och det är klart att severa.


smaklig måltid :)


Kommentarer
Postat av: linda

ska absolut testas!

2011-12-06 @ 00:00:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0