ugnsbakad gädda.


detta mina vänner kan vara den allra godaste formen av färsk fisk. tja, nästefter att placera dem på grillen vill säga. men det tror jag att vi sparar lite till på och väntar till den riktiga kolgrillen plockas fram :)



Ugnsbakad gädda

1 hel gädda, cirka 1 kilo
smör
0,5 citron
dill
persilja
salt, pepparmix

sätt ugnen på 225 grader.
se till att huvud och inkråm är borttaget från gäddan och klipp bort alla fenor.
samtliga ben och ryggrad bör dock sitta kvar, då de är lättare att ta bort när fisken är tillagad.
smöra ett ark alluminiumfolie rejält.
lägg fisken på folien, pressa citron över och i fisken, gnid in den ut- och invändigt med dill, persilja, salt och peppar.
smöra lite på fisken, vik ihop foliet till ett fiskpaket och tillaga i ugn tills köttet blivit vitt och fisken är helt klar, cirka 20-30 minuter.
servera den saftiga gäddan som den är med sky och exempelvis ugnsbakade rotfrukter eller kokt potatis, eventuellt en sås (gjord på grädde, dill, citronsaft och senap) samt en sallad på bland annat röd paprika & krispigt päron.
klarrt!


så saftig och alldeles ljuvligt god.


här serverad med sky, ugnsbakad palsternacka, rödlök, vitlök & rödpaprika samt en krispig sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0