rimmad kyckling med marinerad sparris.

 
här kommer ett ljuvligt recept på rimmad kyckling. detta var utan tvekan min favorit på bröllopsbuffén. otroligt saftig kyckling med en gudagod dressing. prova!
 
 
Rimmad kyckling med marinerad sparris, lagom till 20 bufféportioner
 
2 kilo kycklingfilé
7,5 dl vatten
1 dl salt
50 gram smör
1 tsk svartpeppar
 
700 gram vit sparris
0,5 dl dijonsenap
0,5 dl honung
0,5 vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
1 tsk salt
svartpeppar
2 krukor dragon
 
blanda vatten och salt i en stor bunke eller kastrull, rör tills saltet löst sig.
lägg kycklingen i lagen och låt stå i kylen cirka 4 timmar.
sätt ugnen på 150 grader.
spola av kycklingen med kallt vatten, torka av med papper.
stek filéerna runtom så de får en gyllene färg, peppra.
lägg kycklingen i en ugnsform eller långpanna, tillaga i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
låt kallna.
skala sparrisen och koka den mjuk, men ändå med tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten.
spola sparrisen i kallt vatten, låt rinna av och skär i cirka 3 cm långa bitar.
vispa samman senap, honung och vinäger, tillsätt olja och krydda med salt och peppar.
repa bladen från dragonen, finhacka men spara några blad till garnering.
rör ner dragon och sparris i såsen.
skär kycklingen i skivor, lägg upp på ett fat och skeda dressingen över kycklingen.
klarrt!
 
sparrisen kokar.
 
och skärs i mindre bitar, här tillsammans med färsk dragon.
 
båda tillsammans med dressingen.
 
kycklingen är rimmad, skivad, upplagd och redo för sparrisdressingen.
 
sådärja :)
 
färdigt att servera!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0