fläskytterfilé med gott.


ikväll serverades det ytterligare en variant på fläskytterfilé under ett fint och krämigt täcke. jag tycker det är så himla kul att variera och finna nya varianter på denna finfina middag.
och dessutom blev det helt klart en mycket mer festlig middag än den pizza det först var tänkt :)

Fläskytterfilé med svamp & aubergine

1 fläskytterfilé
1 liten gul lök
250 gram färska champinjoner
1 liten aubergine

2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1,5 msk kalvfond
pepparmix
salt

sätt ugnen på 225 grader.
skiva fläskytterfilén och stek den gyllene i smör i omgångar.
salta och peppra och lägg över i en ugnsform.
hacka löken, kvarta svampen och tärna auberginen.
fräs alltsammans i omgångar i smör.
lägg över grönsakerna i en kastrull allteftersom.
rör ner creme fraiche, mjölk och kalvfond i grönskasfräset och låt alltsammans sakta puttra ihop.
smaka av med salt och peppar och fördela såsen/röran över det förstekta köttet.
låt stå högt upp i ugnen cirka 10 minuter.
servera med ugnsrostade rotsaker (vi använde morot, palsternacka, kålrot, rödlök, vitlök), en fräsch sallad samt rödvinbärsgelé.
klarrt!


dags att servera.


älskade älskade rotfrukter.


mör fläskytterfilé med krämig aubergine och svamp.


en fin portion med så mycket goda smaker :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0