paprikarubbad fläskkarré.


hörrni, vilken dag igår! heelt galet att vi tog hem hela eurovision song contoest! men underbart om ni frågar mig :) Loreen var grym och vi stack verkligen ut med den låten. fest!

men, innan den hejdundrade finalen i baku började (helt galet att tiden är så anpassad till sverige - där var ju klockan 01.00 mitt i programmet!!) var det grilltajm hemma i sverige, hos familjen.
vanligtvis blandas det till en marinad på olja, soja, pepparmix, tomatpuré & vitlök hemma. den är otroligt tacksam då den inte bara gör köttet riktigt smarrigt, den passar dessutom till det mesta; fläskkött, nötkött, majskolv, aubergine osv osv. 
men denna gång hade ett recept dykt upp i tidningen som gjorde att det testades.

doften som spred sig under marineringen påminde galet mycket om ölkorv vilket fick oss att börja fundera lite på hur det egentligen skulle sluta. men efter köttet var grillat, det hamnat på våra tallrikar och vi tagit ett par smakbitar vande vi oss faktiskt vid en lite ovanlig smak på grillat kött. men ojoj vad saftigt och mört det blev. tricket är även att inte grilla det alltför länge på grillen; våga ta av det innan det blivit kruttorrt!

vill ni testa själva så kommer hela receptet, inklusiva marinaden, här nedan.  

Paprikarubbad fläskkarré

fläskkarré, 800 gram passar bra till 4 portioner

1,5 msk farinsocker
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk malen koriander
salt
0,5 dl vatten
0,5 kruka färsk timjan,
repade / motsvarande mängd torkad

putsa köttet och skär det i önskade tjocka skivor.
blanda samman samtliga kryddor, häll på vattnet och rör ihop ordentligt.
gnid in blandningen ordentligt i köttet, låt sedan vila i kylen i en eller dubbla plastpåsar minst 2 timmar.
låt köttet komma ut i rumstemperatur innan grillningen så det ej är kylskåpskallt när det läggs på grillen.
grilla skivorna och servera med valfria tillbehör.
klarrt!


vi åt det smakrika & saftiga köttet tillsammans med lite allt möjligt plock - gott!! och hörrni; SOMMAR!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0