att koka perfekt majskolv.


ett tips såhär en tisdag.
svårt att få de kokta majskolvarna sådär härligt krispiga? blir dom överkokta eller torra?

knepet stavas mikrovågsugn. jag är i vanliga fall inget jättefan av mikron men när det kommer till just majskolvar är den en himla trevlig polare. det misslyckas i princip aldrig och leverar alltid krispiga, saftiga och alldeles underbara majskolvar (lite överdrivet där kanske, men dom blir verkligen suveräna).

Kokta majskolvar

färska majskolvar med blasten kvar
1 stycke plastpåse
(sådan du plockar frukt och grönsaker i när du handlar i matbutiken)
1 stycke mikro

lägg majskolvarna i plastpåsen, låt blasten vara kvar.
stoppa in i mikron och kör på full effekt i 4 minuter.
ta ut, skala och skär i lämpliga bitar eller servera som dom är.
OBS! det är ruskit varmt när du tar ut och öppnar plastpåsen så akta akta!!



SÅ enkelt. SÅ gott.

hur äter du dina majskolvar? kokta, grillade, med smör, salt eller alldeles så som dom är?
berätta! :)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0