halstrad sejfile med romsås.


idag fanns färsk sejfilé till ett riktigt bra pris i matbutiken vilket gjorde valet av middag ganska enkel. fisk är som allra bäst när den är färsk och att halstra den i pannan med smör, salt & peppar blir galet smarrigt. när ytan blir krispig och insidan saftig är den enligt mig som allra bäst.

med en härlig romsås, en krispig sallad och lite smörstekt sparris som tillbehör blir det en tokgod middag som både doftar och smakar lyx lång väg. underbart!


här serverad med romsås, smörstekt sparris, sallad samt palsternacka, rödlök & bladspenat som fått fräsa i pannan vid sidan av fisken.


Halstrad sej med romsås, ungefär 3 personer

3 st sejfiléer, cirka 600-700 gram (eller annan vit fisk), allra helst färsk
smör
salt, peppar

1 knippe grön sparris

2 dl creme fraiche
1 burk röd stenbitsrom
1 liten rödlök

(tina fisken om du använder fryst.)

hacka rödlöken och lägg den i kallt vatten så den blir sötare i smaken.
häll av vattnet från löken, torka den lite och rör samman creme fraiche och rödlök.
vänd försiktigt ner stenbitsrommen i såsen och ställ kallt till serveringbryt sv ap
bryt av den nedre delen av sparrisen, så blir du av med den hårda och trådiga delen.
hetta upp en stekpanna/grillpanna med smör, fräs sparrisen på medelvärme tills den blivit lite mjuk och fått fin färg.
håll sparrisen varm på en tallrik med ugnsfolie över.
hetta upp smör i en stekpanna, lägg i fiskfiléerna, en i taget, salta och peppra.
halstra fisken på ganska hög värme tills den känns helt klar och köttet blivit vitt och inte längre är "genomskinligt".
håll de färdigstekta filéerna varma medan du steker de sista.
servera den krispiga fisken bums med sparris & romsås och gärna en fräsch sallad.
klarrt!


färsk filé, fisk när den är som bäst :)


sejfiléerna halstras på hög värme i stekpanna med smör.


tid att njuta en smula :)


fredagens favorit.


jaha hörrni, fredag :) - underbara fredag!
och som alltid hamnade en gudagod middag på bordet denna kväll. den omtyckta och fasligt smarriga fläskfilén, täckt av en krämig röra av grädde, svamp & purjolök. serverad tillsammans med de älskade rotfrukterna, rostade och alldeles ljuvliga.

inte alltför sällan är det just någon variant på denna rätt som tillagas och serveras just på fredagar. varför vet jag inte riktigt. kanske är det just fredagskänslan, suget efter riktigt kött efter fredagens bodypump eller helt enkelt bara för att det är riktigt riktigt makalöst gott!

grundreceptet hittar ni HÄR. denna kväll använde jag mig av fläskfilé, grädde, en skvätt mjölk, ox- och kalvfond, purjolök, färska champinjoner samt ugnsrostade rotfrukter på morot, palsternacka, rödlök, potatis och vitlök. rätten serverades tillsammans med rödvinbärsgelé och en krispig sallad.


nu vankas det säsongspremiär av "Lets dance". det får sällskapa med färsk mango samt min lilla toscabit - smask! fredagsmys för hela slanten alltså :)



dags att servera :)


tillsammans med fina ugnsbakade rotfrukter som ligger mig riktigt varmt om hjärtat.


detta är helt klart en av mina favoriträtter - så himlans smarrigt!


hel portion!


sådärja, nu är det alldeles strax dags för lunch här. och vet ni, denna gång är även kasslern med på ett hörn - bra jobbat där! ;)

min dag har varit fin och började som vanligt med en smarrig frukost i bussen medan solen steg på himmelen - helt otrligt vackert medan jag far på landsväger genom åkrar och ladugårdar. sämre mornar kan ju dyka upp om jag säger så :)

utanför fönstret skiner solen och jag håller samtliga tummar och tår för att det håller i sig även när jag har slutat och under kvällen - jag vill absolut inte ha det regn som är utlovat under eftermiddagen/kvällen. det klarar jag mig gott utan :) slutar om cirka 2 timmar och väl hemma cyklar jag ner till träningen för fredagens bodypump. därefter kommer jag bara ha en ljuvlig fredagskväll med siktet inställt på matlagning, fint umgänge, god mat och kvällsmys för hela slanten. en stundande helg när den är som bäst!

kika in senare vettja så får ni se vad som hamnade på middagsbordet denna fredagskväll :)


favorit.




halstrad lax med knaprigt skinn + citronpeppar
fräst färsk broccoli, bladspenat, purjo & zucchini
kall sås på yoghurt, dill & gräslök


efterlängtade och underbara lax!
nu: "Halv 8 hos mig" och därefter premiären av "Unga läkare" :)
imorgon: fredag!




en halv lunch (!)


när jag med en kurrande mage skulle ta fram lunchlådan idag ser jag att jag lyckats få med en halv portion; ingen kassler så långt ögat kunde nå, men väl lite stekta grönskaer. tillsammans med lite sallad samt en burk kall sås var det verkligen inte mycket att kasta i kistan.

lite smått panik var första känslan, men efter lite botanisering i personalrummets kylskåp fann jag både rökt skinka och keso så det fick komplettera den bortglömda kasslern (som säkerligen ligger hemma i mitt kylskåp och skrattar gott - vänta du bara... imorgon blir det din tur, grrrr). att det dessutom fanns både färska grönsaker, tårta och ostkaka gjorde ju inte saken sämre..!
slutet gott, allting gott !

ikväll vankas det dock lax, storfavoriten, vilket jag ser fram emot redan nu - även om jag blev mätt av lunchen tillslut - puh! :)


såhär skulle det alltså ha sett ut, men kasslern ville tydligen stanna kvar hemma i Linköping - sicken rackare!


njuter efter en intensiv dag.




viltgryta med bland annat morot & svamp
sallad med isberg, tomat, gurka, bladspenat & päron


perfekt att slå sig ner med dessa 2 tallrikar efter en lååång arbetsdag tätt följt av ett härligt svettigt träningspass. jag kilade in till matbutiken direkt efter kvällens bodypump för att spana runt litegranna. det slutade med  impulsköp av ett smaskigt päron samt färsk bladspenat. fint! 

fullt upp från tidig morgon till kväll alltså, därav den lite klena uppdateringen :) jag hoppas ni håller er kvar här ändå - jag önskar er en fortsatt fin kväll! här vankas det "Halv 8"  tätt följt av finalen av "SVeriges Mästerkock" - bra kväll!


fräsch sallad med det jag var sugen på just ikväll - gott.


denna gryta var alldlels underbar, ni bara måste testa själva! :)

ovanlig middagstallrik.




rödvinssill
löksill
rödpaprika
3 st hårt paltbröd med ost, banan & rökt skinka
hårt stekt blodpudding
sallad

det blev ett fasligt ihopplock till middag för ett par veckor sedan. jag tog helt enkelt och serverade mig det jag var sugen på. inte alls vad det brukar se ut på middagstallriken hemma hos mig om kvällarna, men som jag tidigare nämnt drabbades jag av någon slags otäck illamående ett par dagar vilket gjorde att "vanlig", varm lagad mat fick mig att må rejält illa. så detta fick det bli istället. och visst, det mättade fint så ingen skada skedd :)



mmmmmm.


lax-suget drog in denna så middagsvalet var helt klart givet denna måndagskväll :)



halstrad lax med citronpeppar
stekt blomkål, färsk broccoli, färsk champinjon, rödpaprika & zucchini
kall sås på naturell fetyoghurt, dill & gräslök
krispig sallad


i stekpannan..



snabbt och lyxigt.


efter träningen denna söndagskväll kändes det fint att laga något gott som inte tog alltför mycket tid innan det hamnade på middagsbordet. kyckling är gott, varm banan likaså och något krämigt, varmt och lite starkt är alltid välkommet. valet föll därför på flyugande jakob. en himla trevlig rätt som piggar upp de flesta med en fräsch sallad till.



receptet på hur kvällens flygande jakob tillagades här finner ni HÄR.

inga våfflor har intagits här denna våriga söndag, men det har jag absolut inget emot. särskilt inte när denna lilla filur ligger i kylen och väntar på mig.



oj, nu hör jag hur den ropar på mig. det är nog bäst jag tar fram den redan nu :)


grattis!




det vankas 4årskalas :)


viltgryta.


min fina Eriksvåger är en hejare på att skjuta vilt och levererar oss både hjort- och vildsvinskött. denna lördag togs ytterlår av vildsvin upp ur frysen för att hamna som huvudperson i kvällens middag. i kyl och skafferi fanns bland annat champinjon, kantarell, morot, fond, rödvin, lök och lagerblad. resultatet blev en riktigt fin viltgryta. gott!

Viltgryta

cirka 700 gram kött, gärna vilt (vi använde ytterlår av vildsvin)
300 gram rökt sidfläsk
230 gram champinjoner,
färska eller på burk
110 gram kantareller, färska eller på burk
5-6 dl vatten
4 dl rödvin
1,5 msk kantarellfond
1,5 msk oxfond
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
4 morötter
2 lagerblad
0,5 msk timjan

1 dl creme fraiche
1 dl grädde

skär köttet i kuber, stek i panna, salta & peppra och lägg över i en gryta allteftersom.
tärna fläsket och stek det i pannan tillsammans med champinjoner och kantareller.
lägg över fräset i grytan och häll på vatten, rödvin och fond.
skala och klyfta löken, hacka vitlöken och tillsätt i grytan.
skiva morot och tillsätt tillsammans med lagerblad och timjan.
låt grytan koka upp, sänk värmen, lägg på locket och låt grytan sakta puttra ihop cirka 2 timmar.
smaka av, rör ner creme fraiche och grädde och red ev av till önskad konsistens.
servera grytan tillsammans med exempelvis smörstekt broccoli, kokt potatis, rödvinsbärsgelé samt en sval sallad.
klarrt!


grytan har puttrat ihop.


grytan har puttrat i över 2 timmar och är klar att servera.


låt det väl smaka :)


ugnsbakade kvisttomater.


fredag! hur underbart känns inte det?! ljuvligt skulle jag vilja säga :) jag skulle även kunna uttrycka mig i orden alldeles alldels underbart.

ikväll lagades det denna rätt till middag. kyckling fungerar nästan alltid, så länge den inte blir torr utan serveras saftig.
den här gången serverade vi ugnsbakade rotfrukter, sallad samt underbart goda ugnsbakade kvisttomater. det var ett riktigt fint tillbehör och passar säkerligen de flesta rätter med kyckling, kött, fisk.
och det är ju inte annat än att följande rader av den fina melodin smyger sig in i huvudet under middagen:

"... men fredag är ändå den dagen som känns bäst, ge mig då kyckling det gillar jag mest."

tja, det stämmer kanske inte riktigt, men fasen vad fint denna middag satt, efter en hård träning och en perfekt start på en riktigt efterlängtad helg :)

Ugnsrostade balsamtomater

400 gram körsbärstomater på kvist
2 msk olja

1 msk balsamvinäger
salt, pepparmix

sätt ugnen på 200 grader.
lägg tomaterna i en ugnsform.
ringla över olja och balsamvinäger, salta och peppra.
rosta tomaterna i ugnen 15-20 minuter tills tomaterna mjuknat.
klarrt!


ett alldeles ljuvligt tillbehör som passar till det mesta :)


min lilla guldklimp till gudbarn var hjälpte till i köket denna kväll


och kollade att råvarorna var ätbara :)


Emeliesyster lade upp sin marängswiss så fint att jag inte kunde låta bli att knäppa av en bild på den klassiska desserten som fick avrunda denna fina middag :) älskade syster ♥


landar.




hårt knäcke med keso & skivad banan
hårt knäcke med skivad tomat, keso & smörgåsgurka

äntligen fredag! äntligen helg! :)
nu väntar bodypump och sedan blir det fredagsmys för hela slanten - underbart! kika in lite senare vettja. ojoj nu ska jag knapra i mig mitt urgoda äpple och sedan rulla ner till tärningen - vi hörs!



min favoritfirre.




halstrad färsk lax med citronpeppar
fräst purjo, rödpaprika, färsk broccoli samt zucchini + persillade
kall sås på yoghurt, dill & gräslök

jag var helt sanslöst trött när jag klev innanför dörren denna kväll och jag kan lova er att den stundande helgen är oerhört efterlängtad. bara ett pass kvar på lasarettet denna vecka, sedan stundar bodypump och fredagsmyyys! :)


älskade lax!



innan beroendet infann sig ;)




keso, naturell fetyoghurt, clementin, skinka & banan
färsk champinjon, broccoli och tomat stekt med persillade


någon slags lunch jag åt för ett par veckor sedan :) av en del av kombinationen i skålen att döma anar jag att det var kring startskottet då mitt knäcke-med-keso/banan/skinka-på-begär infann sig ;)




ugnspannkaka med spenat & kassler.


ikväll efter träningen serverades en fin rätt ala husmanskost, nämligen ugnspannkaka. jag är van vid fläskpannkaka och denna variant var inte alltför långtifrån, men innehöll kassler istället för fläsk och även bladspenat. testa vettja! :)



Ugnspannkaka med kassler & spenat

8 dl mjölk
4 ägg
4,5 dl dinkelmjöl
250 gram fryst bladspenat
(tinad och urkramad)
200 gram kassler

sätt ugnen på 200 grader.
vispa ihop hälften av mjölken (altså 4 dl) med alla ägg.
tillsätt mjöl och vispa till en klumpfri och slät smet.
vispa ner sista hlavan av mjölken (resterande 4 dl) och 1 tsk salt.
skär kassler i mindre tärningar.
smält lite smör i ugnen i en långpanna, ta ut och häll i smeten.
fördela spenat och kassler över smeten och baka cirka 30 minuter i ugnen. 
ta ut långpannan och låt stå några minuter så den hinner sätta sig.
servera med exempelvis keso, råriven äpple, sallad och knaprig morot.
klarrt!



jag mådde lite sådär så jag smakade bara litegrann. det var gott, men inte riktigt vad min kropp ville ha just ikväll. med tanke på att jag just tränat samt för att komplettera middagen, stekte jag ihop följande

färsk broccoli
bladspenat
rödpaprika
krispigt äpple
bitar av stek från söndagens middag
smör
salt & peppar

detta serverade jag tillsammans med morot, sallad, tomat, äpple samt keso.
gott, fint för magen och mättande :) jag tog dock inget foto på middagstallriken denna kväll, men ni kan ju förestäla er en riktigt smaskig tallrik, full med färg och goda kombinationer - för det var just precis vad det var :)


oops.


det går inte alltid som det kanske är tänkt ;) när jag för ett par veckor sedan skulle servera mig denna middag visades samtidigt "Halv 8" på tv, vilket gjorde att jag struttade lite mellan krispet i ugnen och bäste-programmet. resultatet? tja, vad kan jag säga mer än att den första tillagningen inte blev som jag tänkt. krispigt, ja det hade jag tänkt. men kanske inte just såå krispigt ;)

såhär var det från början tänkt att bli:


ja, alltså, jag syftar på de tunna krispiga skivorna av rökt skinka ;)


och såhär blev det på första försöket (när matlagningsprogrammet tydligen lockade liite mer än min egen insats i köket ;) :


middagstallriken en minifredag :)




krämig fiskgratäng med skaldjur (rester från lördagens middag)
stekt broccoli, morot, purjo & rödpaprika + persillade
grönsallad

jag har haft en fin dag på lasarettet men vägen hem var lika med spöregn hela vägen. var blöt som en abborre när jag kom hem. tur då att jag har varma mysisar som kan lindra en kall och blöt malin inom kort :)

imorgon - ingen schemalagd tid på avdelningen och därmed ingen mobil som står på tidig väckning. alltså; sovmorgon :) däremot älskade bodypump - wohoo!




en redig gubbe.




denna lilla gubbe åt jag i helgen. den var god. och stor :)


på min middagstallrik en måndag.




- fläskytterfilé under krämigt täcke (rester från fredagens middag)
- ugnsbakade rotfrukter
- fräst zucchini, färsk svamp & rödpaprika
- grönsallad

god god god middag denna måndagskväll :) nu vankas det strax "Halv 8" och senare lite frukt innan jag kryper ner i sängen. uppstigning 05.10 imorgon bitti. jag önskar er en fortsatt fin kväll!




hej väder!


hej på er!
här blåser det storm så jag tror hela lasarettet ska blåsa bort - hua! min morgon började med en snabb cykeltur i spöregn klockan 06.00 och därefter den fina bussturen på dryga timmen, med P4 morgon svagt i öronen, corren i handen och mysig frukost i knät. inte fy skam med en sådan måndagsstart ändå :)

väl framme i staden kom ett helt galet snöyrväder som trollade bort hela vättern i ett enda vitt svep. vi stod vid fönstret allihop och såg det dra in. så kom det över denna höga byggnad och vips - blå himmel och sol.
svenskt väderfenomen när den är som störst!

dagen har hittills varit lugn, flera patienter har behandlats både pre- och postoperativt av oss. jag har även passat på att kontrollera min egen temp, som visade på 37,4. jamen det var ju fint. så nu vet ni det ;)

strax är det lunch och jag ser redan fram emot den fina lilla lunchlådan som ligger och väntar på mig i kylen :)
jag hoppas även ni har en fin dag hittills - vi hörs senare !


äppelkompott.


tips på smarrigt tillbehör till maten såhär på kvällskvisten :) en fin liten kompott med äpple, samt en liten nypa kanel. riktigt gott till fläskkött av alla deslag, men passar säkerligen riktigt fint även till grillat nu i sommar :)
här serverades det till skinkstek, pressgurka, stekta morötter och sallad. recept på skinksteken finner ni HÄR.

Äppelkompott

2 äpplen
0,5 gul lök
2 msk vatten
2 msk honung
1 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
ELLER
0,5 msk vitvinsvinäger + 0,5 msk koncentrerad äpplesaft
0,5 tsk kanel

tärna äpplen och strimla löken.
rör ner alltsammans i en kastrull, låt puttra ihop 5-10 minuter.
äpplena ska mjukna och såsen koka ihop fint.
servera som tillbehör till valfri maträtt, exempelvis fläskkött.
klarrt!


dags att knåpa ihop en liten naggande god kompott :)


riktigt riktigt gott!


nu vankas här alldeles strax "Kontoret" - söndagsnöje efter ett svettigt bodypump! :)


fiskgratäng med godsaker.


lördag lördag lördag!
fisk fisk fisk!

lördag är en finfin dag och fisk är en finfin råvara. himla saftig och go. fisken alltså, inte lördagen :) denna lördag började jag med storstädning - tro mig det behövdes; städning är inte min bästa sida.
men det är matlagning! och denna dag har inte bara inneburit städning utan är storhandling och matlagning, 2 saker som jag verkligen tycker är roligt, där jag trivs som fisken i vattnet.

färsk kolja till ett riktigt bra pris hamnade i kundvagnen och till kvällen hamnade den i ugnsform tillsammans med kräfta, räka, dill, purjo, creme fraiche, mussla. gudars så gott och fasligt så fint, mjukt och varmt för magen :)

Fiskgratäng med godsaker

600 gram vit fisk, tex kolja, torsk eller liknande
salt, pepparmix
persilja

60 gram räkor
60 gram kräftstjärtar
170 gram musslor

1 liten purjolök

2 dl creme fraiche
3,5 dl mjölk
1,5 msk kaviar
1 msk fiskfond
1 msk sötstark senap
0,5 msk vitvinsvinäger
dill

1 ägg
redning

potatismos
1 ägg


sätt ugnen på 225 grader.
lägg fisken i en ugnssäker form, salta, peppra och strö över persilja.
fördela räka, mussla och kräftstjärt över fisken och ställ in formen i ugnen i 5 minuter.
skiva purjon och stek den mjuk i en kastrull.
tillsätt creme fraiche, mjölk, fond, kaviar, senap, vitvinsvinäger och dill.
låt såsen puttra ihop och häll i spadet som fisken släppt ifrån sig från stunden i ugnen.
smaka av med salt och peppar och red eventuellt av till önskad tjocklek.
ta av kastrullen från plattan och rör ner ett ägg.
häll såsen över alltsamman, rör ner ett ägg i potatismoset och spritsa det runt kanten av gratängen.
låt formen stå i ugnen cirka 20 minuter eller tills fisken känns helt klar.
servera med exempelvis lättkokt broccoli samt en krispig sallad.
klarrt!


fisken i formen med salt, peppar och persilja.


purjon steks mjuk med smör.


räka, kräftstjärt och mussla sällaskapar med fisken.


såsen har hamnat över fisken. det må se trist ut i vissa ögon, men ack så god sås...


och så spritsas potatismoset runtikring - nu ugnen!


färdigt att servera.


smaklig måltid!


dadel.





vad jag saknar dessa goingar från egypten. jag åt säkert 8-10 stycken varje dag. tröttnade inte! hade till och med med mig ett gäng hem och det var nästan en liten sorgestund när jag för ett par veckor sedan njöt av den allra sista.  
visst, dadlar finns att köpa även hemma i sverige, men de kan inte på några vägar slå dessa färska. så saftiga, så smarriga. tja, jag får väl se det som en anledning till att återkomma till egypten någon gång i framtiden :)


fläskytterfilé med gott.


ikväll serverades det ytterligare en variant på fläskytterfilé under ett fint och krämigt täcke. jag tycker det är så himla kul att variera och finna nya varianter på denna finfina middag.
och dessutom blev det helt klart en mycket mer festlig middag än den pizza det först var tänkt :)

Fläskytterfilé med svamp & aubergine

1 fläskytterfilé
1 liten gul lök
250 gram färska champinjoner
1 liten aubergine

2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1,5 msk kalvfond
pepparmix
salt

sätt ugnen på 225 grader.
skiva fläskytterfilén och stek den gyllene i smör i omgångar.
salta och peppra och lägg över i en ugnsform.
hacka löken, kvarta svampen och tärna auberginen.
fräs alltsammans i omgångar i smör.
lägg över grönsakerna i en kastrull allteftersom.
rör ner creme fraiche, mjölk och kalvfond i grönskasfräset och låt alltsammans sakta puttra ihop.
smaka av med salt och peppar och fördela såsen/röran över det förstekta köttet.
låt stå högt upp i ugnen cirka 10 minuter.
servera med ugnsrostade rotsaker (vi använde morot, palsternacka, kålrot, rödlök, vitlök), en fräsch sallad samt rödvinbärsgelé.
klarrt!


dags att servera.


älskade älskade rotfrukter.


mör fläskytterfilé med krämig aubergine och svamp.


en fin portion med så mycket goda smaker :)

längtan.


vad jag är sugen på.


elins underbara blåbärspaj.


grillat.


denna fina kombo.


kräftskiva med allt vad det innebär.


färsk mango.


sill med en kall klick gräddfil & gräslök.


mammas äpplepaj.


mysig plockfrukost hos elin.


denna fiskrätt.


färska jordgubbar.


en toscabit.


mina stuvade makaroner.


kurr i magen! så nu ska jag nog ta och äta det jag är allra mest sugen på för tillfället.



frukost!


en favorit på middagstallriken.

.
.
ugnsbakad lax från DENNA kväll
fräst rödpaprika, blomkål, morot & zucchini med två nypor persillade
varma tomatklyftor
lite sallad
den enklaste, men ack så goda kalla såsen
.
ja, visst påminner kvällens middag litegrann om gårdagens? kan bero på att den såg i princip likadan ut. men vad gör det när lax är så fruktansvärt smarrigt! för att inte tala om hur glad både kropp och knopp blir av den fina rosa fisken - smask!
.
stekta/frästa/ugnsbakade/grillade olika grönsaker är makalöst smarrigt och en storfavorit hos mig :)
.
saftig och gudomlig lax...
.
smaklökarna gör vågen och jublar i munnen!
.

en knaprig lunch.

.
gårdagens fina lilla lunch innan träningen.
.
.
1 hårt paltbröd med keso, banan & rökt skinka
1 hårt paltbröd med  skivad tomat, keso & smörgårsgurka
2 halvor Hällbrödsknäcke med keso, banan & rökt skinka
.
så gott, kripsigt, knaprigt, salt och krämigt. och nej ännu har jag inte tröttnat på denna kombination :)
.

ny upplaga!

.
den fina gamla traditionen med grillad kyckling efter bodypumpen på onsdagskvällen var denna kväll tillbaka :)
.
.
2 grillade kycklinglår
2 grillade kycklingvingar
sallad
tomatklyftor
.
till maten drack jag denna
.
.
ramlösas nya smak med hallon & bjrnbär. första gången jag testar den och jag gillar den skarpt! jag var lite tveksam då jag sedan barnsben fått huvudvärk av starka hallonsmaker (hallonsoda tex.), men denna fll mig verkligen i smaken och inget ont i huvudet än så länge ;) kanske är det mer björnbär i?
.
ny upplaga på bodypumpen denna kväll och det var riktigt kul! härligt med nya låtar och rörelser (jag kommer dock sakna "The edge of glory", September och "Eye of the tiger"... ;).
.
jag önskar er en fortsatt fin onsdagskväll! imorgon kör jag sista jobbpasset för denna veckan - sedan tar jag en välförtjänt helg :)
.

den ljuvliga doften av...

.
efter söndagens middag som bestod av ugnsbakad lax med finaste täcket (recept på den gudagoda rätten finner ni HÄR), doftade det av äpple, kanel och smuldeg över hela köket. en inte alltför otäck doft kan jag meddela :)
.
.
ja, självklart var det en smulpaj som gömde sig i ugnen och spred sin makalöst ljuvliga doft runt oss. riktigt fint efter en god middag, när en ny vecka vinkar runt hörnet, men när det än så länge bara är att njuta av ledigheten som en söndagskväll bjuder på.
.
denna äppelsmulpaj stod min underbara mamma för och hon misslyckas i princip aldrig med smulpajer. denna var dock vansinnigt god och innehöll bland annat valnötter vilket var riktigt smarrigt.
.
en ganska simpel paj att göra egentligen, men önskas receptet så kan jag säkerligen norpa det från hennes minne :)
.

middagstallriken.


middagstallriken denna kväll ser ut såhär:



ugnsbakad lax (från denna middag)
fräst zucchini, rödpaprika, morot & blomkål
sallad
kall sås med gräslök & dill



den kalla såsen som endast består av 3 ingredienser - yoghurt, dill och gräslök - var riktigt sval och fräsch till laxen och grönsaksfräset. och otippat god med endast dessa 2 kryddor i - smask!


jag fick fara hem med lite tidigare idag vilket verkligen uppskattades (hos mig alltså; jag hoppas inte personalen uppskattade att jag åkte hem ;). så skönt att vara hemma strax efter 15.
natten var ett kapitel för sig innehållandes korviga lakan, irriterande grus (?) i sängen, för varmt täcke och katt som ville gosa mitt i natten. bättre nätter har jag upplevt, så när jag steg upp vid 05.00 var jag aningen sömnig i ögat.

trodde därför jag skulle vara död såhär dags men än så länge känner jag mig hyffsat pigg :) bara benen som känns lite trötta men det beror troligtvis mer på allt spring både i 711 stycken trappor och ett raskt traskande mellan alla salarna på avdelningen.

nu halvligger jag i soffan, med maten i magen, täcket omkring mig och "Halv 8" på tv. och imorgon, ja då är jag ledig :)




rättelse :)


jag ville bara titta in lite snabbt och säga hur rara ni är som kikar in här, trots att jag i princip har fullt upp från morgon till kväll just nu och därmed är väldigt såordig här :)
nu har jag dock fått en liten lucka - puh!

och kanske var det just den här intensiva vardagen som gjorde att jag snurrade till det lite igår. lunchen som jag så fint la upp tillhörde ju inte alls gårdagen, utan denna dag. det vill säga idag kommer jag att äta DETTA till lunch.

igår bestod dock lunchen av detta:

- 4 st knäcke med keso, skivad banan & rökt skinka
- en fräsch sallad


och det såg ut ungefär såhär: (fast med keso istället för vanlig hårdost :)



så, då var det uklarat ;)

nu ska jag återgå till jobbet, sippa på mitt ljumma te och även passa på att njuta lite av utsikten. vättern är helt fantatstisk mot en klarblå himmel och ljust solsken - våren är här - underbart!

ikväll återkommer jag med mer uppadtering - även kvällens middag såklart :) kika in då vettja!


matlådornas tid.


de kommande 6 veckorna, från och med idag, kommer jag spendera mina utbildningsdagar på ett lasarett 4,6 mil hemifrån. jag kommer att pendla, och det innebär långa dagar, med tidiga mornar och ibland sena kvällar.

i och med detta införs matlådornas tid här hemma hos mig. igår morse lagade jag lunch- och middagslådor och förberedde även frukostlådor då jag ofta kommer lämna hemmet klockan 05.15.

så, hädanefter kommer lunch- och middagstallrikarna visas i en mer färdvänlig varsion. såhär ser till exempel dagens lunchlåda ut :)



kassler
fräst zucchini, blomkål, rödpaprika & färsk champinjon
kall sås
en krispig sallad


hur gör ni? egna matlådor eller köper ni något färdiglagat? :)


lax under krämig skaldjurstäcke.


jag är som ni kanske vet tokigt förtjust i lax. i alla dess former, men ugnsbakad tar nog priset. kvällens middag blev just lax och då det var middagsdags lagom efter kvällens träning fick det bli lite improvisation. och som alltid är det ofta då det blir sådär fantastiskt gott. kanske just för häpnaden över att något så enkelt kan bli så fantastiskt smarrigt.

en färsk laxsida, diverse merjerislattar och lite kräftstjärt och räka. som sagt, enkelt men gudagott. och här kommer receptet :)

Ugnsbakad lax under skaldjurstäcke

lax, i hel sida eller filé, fryst eller färsk
1 dl cerem fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1 dl keso
130 gram kräftstjärt
130 kram räka
1 burk röd stenbitsrom

sätt ugnen på 225 grader.
tina laxen om du använder fryst.
rör ihop creme fraiche, yoghurt och keso.
blanda försiktigt ner kräftstjärtar, räka och stenbitsrom.
lägg laxen på ett bakplåtspapper i en djupare långpanna.
bred röran över laxen så den täcks helt.
lägg försiktigt ett bakplåtspapper över laxen utan att den pressas ner mot krämen.
vik kanterna under laxen och baka i ugnen 10-12 minuter eller tills laxen är fint rosa.
servera tillsammans med exempelvis sparris, en sval sallad samt pressad potatis.
klarrt!


röran är fördelad över den färska laxsidan och väntar på att bli insvept och därefter skjutsad in i ugnen.


för en del kanske detta ser trist ut men jag jublar inombords när jag ser detta - ljuvligt! och färdigt att servera :)


italiensk fläskfilé.

.
när vi ändå är inne på lite mer exotisk mat vill jag passa på att slå ett slag för denna rätt. fläskfilé med en fin fyllning av mozarella och soltorkad tomat, allt omsorgsfullt inrullat i parmaskinka.
.
detta var vad som avnjöts kring middagsbordet här hemma ikväll och jag kan inte annat än söga att tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och en krispig sallad var detta ett ypperligt sätt att inleda finalkvällen på :)
.
Italiensk fläskfilé
.
ca 800 gram fläskfilé
10 st soltorkade tomater
120 gram mozarella
parmaskinka
färsk timjan
.
sätt ugnen på 200 grader.
putsa fläskfilén fri från större bitar fett och senor.
skär ett jack längs filén, djupt men inte helt igenom.
strimla soltorkad tomat och skiva mozarella.
fyll skåran i filén med soltorkad tomat och mozarella.
vira skivor av parmaskinka runtom hela fläskfilén.
bryn filén i smör och färsk timjan, lägg i en ugnsform och stick in en stektermometer i den tjockaste delen.
baka i ugnen tills innertemperaturen uppnår 65 grader.
ta ut filén och låt den vila insvept i alluminumfolie 10 minuter.
skär i skivor och servera tillsammans med exempelvis ugnsrostad morot, rödlök, vitlök, en fräsch sallad och kanske en sås gjord på sky, rödvin och grädde.
klarrt!
.

filén är fylld och invirad i parmaskinka och bryns i smör och färsk timjan.



lägg över i en ugnsform, strö över hackad timjan och in i ugnen.


klar för en vila i folie innan uppskärning.


dags att servera :)


på ett flygplan.


10 saker du kan ägna dig åt under en drygt 5 timmar lång vistelse på ett flygplan :)


studera den valuta som du växlat in (här var det egyptiska pund - lagom mycket bakterier på dom här sedlarna ;).


njuta av den makalösa utsikten.


läsa om Harry Potter.


smaska på flyplansmaten (frukost för oss på vägen ner :).


vara stolt över de som du reser med.


kika på Harry Potter.


äta en varm kanelbulle som flygpersonalen serverat ur en flätad korg.


lösa ett par suduko.


spela Mahjong.


titta ner på det land som du ska resa till (i mitt fall egypten).


vildsvinslåda.

.
när jag kom innanför dörren efter kvällens bodypump möttes jag av ljuvliga dofter från köket. ett mycket önskat välkommnande från en vars mage praktiskt taget skrev efter FÖDA! ;)
.
Mammas vildsvinslåda
.
vildsvinskött
3 små gula lökar
3 klyftor vitlök
1 redig burk champinjoner (eller redigt med färska)
ca 2,5 dl vatten
1 dl rödvin
3 msk kalvfond
ca 0,5 dl turkisk yoghurt
1 msk lingonsylt
.
potatismos
1 ägg
minitomater
.
sätt ugnen på 225 grader.
skär köttet i strimlor, bryn i stekpanna med salt och peppar.
lägg över köttet i en ugnsform.
strimla löken och hacka vitlöken.
stek lök och vitlök mjukt med champinjoner i stepannan.
tillsätt vatten, rödvin och fond, låt puttra ihop ett par minuter.
rör ner yoghurt och lingonsylt, smaka av med salt och peppar.
fördela röran över köttet i formen.
rör ner ett ägg i potatismoset och spritsa det runt köttet i formen.
halvera minitomater och fördela dem över moset.
baka lådan i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills moset fått gyllene toppar.
servera med kokta morötter, rödvinbärsgelé och en krispig sallad.
klarrt!
.
ute ur ugnen :)
.
viltkött med vsmap, lök och rödvin. krämigt och oerhört smarrigt. dags att njuta!
.

egypten - middag 6.


vår sjätte kväll och även alla hjärtans dag. vi hade bokat bord på den italienska restaurangen Leonardo, som vi åt på även kväll nummer 2.
mer om Leonardo, vad vi åt då samt vad vi gav för betyg kan du läsa om HÄR.


jag beställde fisk.


de andra valde pizza med olika topping. här är en av dem.

och ja vad ska jag säga om denna middagsupplevelse... en flopp rent ut sagt. min fisk var okej, men en liten portion (fisken var varvad med några oätligt svampiga brödplattor) drog ner betyget rejält. pizzorna var att jämföra med billys panpizza, serveringen tog tid och de fann inte vår bokning.

ett litet plus för en bra förrättsbuffé.
betyget blev 2 solar av 5.

hela intrycket var kass och vi lämnade både bord och mat. istället gick vi över till The Dome och smakade av deras kvällsbuffé för att bli mätta. där fanns mycket gott och efter detta var vi alla nöjda.


dagen till ära stod en alla hjärtans dag tårta på Leonardos dessertbuffé. detta knep fick dock inte oss att stanna kvar...


jag på Dome. jag mådde dock ganska dåligt denna kväll. som tur var bröt ingen sjuka ut och efter en lång natts sömn var jag pigg igen :)


miljön runt The Dome är inte fy skam. mer om Dome kan du läsa här.


kvällens middagstallrik - både varmt och kallt.

.
kvällens middag hemma hos mig
,


flygande jakob (kall denna kväll; är fortafrande inte heelt pigg på varm mat)
sallad med gurka och tomat
ugnsbakad morot & palsternacka


mycket god middag ikväll :) jag gjorde lite extra skinka och banan till flygande jakoben;
lade bananskivor samt en tunn skiva rökt skinka på ett bakplåtspapper och körde 2 minuter högt upp i ugnen på 250 grader.

jag tycker det är totalt galet gott med varm banan och skinkan blev sådär härligt krispig och god. bryter av fint mot den söta bananen och den krämiga (och ikväll även kalla) kycklingen. gott!
.

.
.
imorgon är det fredag vilket innebär 2 (3) härliga saker:
1. bodypump
2. fredagsmyyys!
(3. HELG! (fast det fick jag egentligen redan klockan 09.00 idag :) )

.

ett stycke lunch.




1 hårt paltbröd med keso, banan & rökt skinka
1 hårt paltbröd med ost, banan & rökt skinka
stekta färska champinjoner med persillade

1 äpple


så såg gårdagens lunch ut innan jag cyklade ner till bodypumpen :)



keso, banan och skinka - fin kombination där :)


kyckling mixed peppers.


MY. GOD. detta mina vänner. detta är en ny favorit hos mig. så fasligt gott :)
ett stort plus för enkelheten, billigheten och snabbheten. TESTA!

Kyckling mixed peppers, 4 personer

4 kycklingfiléer
3,5 gula och röda paprikor
3 gula lökar
5 dl grädde
1 msk sötare senap
, tex. Johnny's Senap SötStark
3,5 msk lite starkare senap, tex. Slotts Stark Senap

sätt ugnen på 200 grader.
dela kycklingfiléerna om du vill, eller behåll dom hela.
bryn kycklingfiléerna runt om så de får en fin yta.
salta och peppra och lägg över dem i en ugnsform.
strimla paprikor, skiva löken och fräs strimlet mjukt i stekpanna med smör.
fördela fräset över kycklingfiléerna.
blanda grädde och senap, smaka av med peppar.
höll såsen över kycklingen och baka i ugnen cirka 20 minuter.
servera med dina favorittillbehör, exempelvis ugnsrostade rotsaker och en krispig sallad.
klarrt!


efter en svängom i ugnen.


varsågod att smaka, och njuta :)


egypten - lunch 6.


den sjätte dagen vi fortsatte avnjuta lunchen på Lagoons buffé med utegrillar.


färsk jordgubbe (ja, den är från garneringen ;), marinerad melon, grillad aubergine, färsk tomat, apelsin, tzatziki samt grillad & marinerad kyckling.


framåt eftermiddagen beställde elin även pannkaka som serverades med chokladglass & chokladsås. inte på Lagoon dock, men väl på Grand Café.


vi passade även på att uppdatera oss lite om världen utanför vårt paradis i Makadi.


elin, jag och mamma ♥


behöver er hjälp!


hörrni mina kära läsare, jag behöver lite hjälp här nu.

det är nämligen såhär att de senaste kvällarna när jag börjat laga mat och sedan serverat den till mig själv och därefter börjat äta, har jag blivit jätteillamående. otroligt irriterande då jag älskar mat och ser fram emot middagen.

detta gäller dock bara på kvällarna och inte frukost och lunch (tack gud för det), men det gör det dock inte mindre irriterande och frustrerande. häromkvällen lagade jag exempelvis en wok, men när jag hade börjat äta blev jag illamående och fick ta bort maten. istället gjorde jag 2 fina knäcke med en skål fetyoghurt till.

det gick bra att få i mig och jag kände inget illamående alls. huvudsaken är ju att jag får i mig mat, och förhoppningsvis är detta bara något tillfälligt.

så min fråga till er är alltså - har ni några tips på vad jag kan äta istället för mina "vanliga" middagar? har ni varit med om något liknanade? tror ni att det är okej att äta knäcke och yoghurt till middag ett par gånger (det vill säga en mer frukostliknanade middag)? eller ska jag ändå försöka få i mig "riktig" middag även om jag mår illa?

jag skulle bli så glad om ni gav mig några tips eller råd, jag blir nämligen tokig snart!


jag just nu:



ja tack.


nejtack.


ny favorit.




hällbröd. ost. banan. rökt renkött.

gudars i himmelen så gott. fin uppladdning inför gårkvällens bodypump :) 2 uppsättningar av denna gudomliga enkelhet blev tillsammans med naturell fetyoghurt, smaksatt med clementin, kvällens mat. så himlans enkelt. som sagt. sjutton gubbar vad jag gillart.

en luden liten favorit.




rambutan. en storfavorit sedan länge länge. så smarriga och söta att jag bara vill ta eeen till :)


Rogan Josh - Indisk lammgryta.


ikväll har det doftat av riktigt indiska kryddor här hemma i köket. spiskummin, kanel, koriander, kardemumma, kryddnejlika med mera med mera. ljuvligt!

denna gryta är gjord på kött av lamm, något jag har haft väldigt svårt för. men detta mina vänner gick verkligen hem även hos mig! så testa testa. servera gärna tillsammans med det vitlöksdoftande naanbrödet, recept finns längst ner.
att smaka och laga rätter som varken innehåller svenska smaker eller enkla kryddor är verkligen en upplevelse :)

Rogan Josh, kanske 4 personer

2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
0,5 dl vatten

800 gram lamkött

2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
5 kryddnejlikor
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
salt

2 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
2 tsk malen koriander
1 msk paprikapulver

1,5 dl grekisk yoghurt

1 msk tomatpuré
3 dl kycklingbuljong
2 tsk garam masala

mixa lök, vitlök, ingefära och vatten till en slät puré.
skär köttet i kuber och stek det i olja i omgångar, lägg över i en gryta allteftersom.
fräs kanel, kardemumma, nejlikor, lagerblad och svartpepparkorn i lite olja tills det börjar dofta.
rör ner lökpurén samt en nypa salt, låt det hela få lite färg.
tillsätt spiskummin, gurkmeja, chilipulver, koriander och paprikapulver, låt fräsa ihop någon minut.
häll röran i grytan med köttet.
rör ner yoghurten i omgångar, låt den sakta koka in under omrörning.
låt puttra ihop 3-4 minuter och rör sedan ner tomatpuré, kycklingbuljong samt garam masala.
lägg på locket, låt det koka upp och sänk sedan värmen så det sakta får puttra under 2 timmar.
rör om då och då.
servera grytan i djupa tallrikar med grekisk yoghurt, vitlökssmakande naanbröd (se recept nedan), eventuellt ris samt sallad vid sidan om.
klarrt!


grytan har puttrat i 2 timmar och är klar att servera.


smaklig måltid :)


Vitlöksdoftande Naanbröd

50 gram smör
1 tsk hel spiskummin

4 naanbröd (det finner ni i de flesta större matbutiker)
flingsalt

sätt ugnen på 200 grader.
hacka vitlöksklyftorna.
smält smöret och blanda med vitlök och spiskummin.
pensla naanbröden med vitlökssmöret och grädda mitt i ugnen 5 minuter.
strö över flingsalt och servera tillsammans med grytan.
klarrt!


2 stora naanbröd, inköpta på Ica Maxi.


gräddade 5 minuter i ugnen med vitlökssmör.


återigen en flygande fågel.


lördag vilket förutom lördagsmys så här års innebär melodifestival! andra chansen ikväl och jag måste erkänna att jag varje lördagsmorgon vaknar med en lite pirrig mage. inte för att själva festivalen är sådär störtbra som den var förr, men det är ändå något speciellt med en melodifestivalskväll.

denna kväll har jag haft sällskap med både mamma, hassepappa och min ena syster och hennes man. innan festivalen åt vi middag. en riktigt god rätt som dessutom
jag har skrivit om den förut och även lagt ut recept på hur vi tillagar den, men jag tänkte ändå köra en repris. det var torts allt en del förändringar i kvällens variant.
så, för andra gången ger jag er:

Flygande Jakob, 6 personer

2 grillade kycklingar
4 dl creme fraiche
4 dl creme fraiche paprika chili
2 msk hot sweet chilisås
2-3 bananer
curry
1 paket bacon
salta jordnötter eller cashewnötter

sätt ugnen på 225 grader.
bena ur kyckling, lägg köttet delat i mindre bitar i en ugnsform.
rör ihop creme fraiche, creme fraiche paprika chili och sweet chilisås, smaka av.
fördela röran över kycklingen.
skiva banan och lägg ut över röran.
pudra lite curry över bananerna.
stek bacon i mindre bitar, låt rinna av på hushållspapper. 
strö över nötter och in i ugnen 15-20 minuter, eller tills rätten är alldeles varm och fått lite gyllene yta.
servera med valfria tillbehör, exempelvis en krispig sallad och något matgryn.
klarrt!


kycklingarna är urbenade och köttet fördelat i formen i mindre bitar.


röran är på.


banan + curry.


bacon + salta jordnötter - in i ugnen.


färdigt att servera :)


efter varmrätten serverades denna fina skapelse - visst ser den ljuvlig ut? :)


egypten - frukostbuffé.


vi avnjöt en dignande frukostbuffé under vår vecka på Makadi Bay och jag tänkte visa er vad som fanns att välja på :) det varierade sig ganska mycket från dag till dag, men detta var vad som fanns vår sista dag på Makadi.


flingor, müsli och sylt i alla dess former.


varma rätter; pumpa, kalvkorv, varm tomat med ost, sötpotatis.


lite bröd kanske?


fr.v; naturell yoghurt, persika, ananas & smaksatt yoghurt. det fanns även varm gröt.


brödrosten stod varm och redo för den som var sugen på att rosta en smörgås. olika sorters marmelad till vänster.


ost, tjockskinka, korv, leverpastej (?), krämigare ost. jag saknade riktig påläggsskinka.


varma rätter; orientaliska bönor, "prinskorv", potatis och kikärtor i tomatsås.


frukter frukter frukter! apelsinklyftor, melonbitar, grapefruktklyftor samt melon i en mjölk/yoghurtsås.


och fruktmannen himself! som skar upp och slicade den frukt du själv pekade ut. på trappbordet till höger syns förutom apelsinklyftor, färska dadlar samt en otäck orange och avlång frukt som knappt gick att äta (liknade sharon och persimon till färgen men smakade INTE likadant). någon som vet??


sallad, rödkål, vitkål, svarta oliver, gröna oliver, tomat och gurka. olika sorters dressing, olja och vinäger.


omelettmannen som fixade dina ägg precis så som du ville ha dom; i en omelett (med paprika/lök/ost eller vad du nu vill ha i den förutom ägg) eller stekt ägg (vändstekt eller med solsidan upp).

förutom omelett och i stekt form fanns det ägg även som kokt och äggröra.


teavdelningen med olika sorters te, kall mjölk, hett vatten, kaffe, socker.


små nystekta pannkakor, fattiga riddare samt friterade brödbollar (?).


pannkaksmannen som på löpande band stekte tunna och frasiga pannkakor :) till dessa fanns chokladsås, kolasås, florsocker med mera.


bordet med alla söta efter-frukost-bakverk.


egypten - middag 5.


vår femte kväll på Makadi bokade vi bord på en restaurang som i sin buffé hade "live-station-cooking". det vill säga vi fick själva välja ut färsk kyckling, fisk, biff, kalv, bläckfisk och  grönsaker som de sedan stekte. allt efter din önskan om smak, stekningsgrad och mängd.
ville du själv hellre plocka ihop en wok med alla dess olika ingredienser att välja på var det också möjligt.


till höger på sista bilden syns dessertborden.

Melange


min 1a tallrik; en gudomlig, men ack så ful röra (vars ingredienser vi tråkigt nog ej kunde identifiera), marinerad sallad, tomat-ros, coleslaw (som tyvärr inte alls föll mig i smaken), samt stekt färsk fiskfilé med vitlök, salt, peppar, chili & citron.


och så tallrik nr2. krispigt stekt fisk med citron & vitlök, marinerad sallad samt stekt tomat med vitlök, salt & peppar.

vi var verkligen så nöjda allihopa efter denna middag. maten var riktigt riktigt god, det fanns mycket att välja på inklusive flera uppläggningsfat med diverse tillbehör så som sallad, röror med mera. även dessertbordet som stod utomhus var fint och fräscht.
vi gav betyget 5 solar av 5.


fin stämning.


elin och jag väntar på maten som tillagas fraför ögonen på oss.


kockarna steker fisk, calamares och tomater allteftersom gästerna väljer ut vad de önskar äta.


en kock vid stekbordet gav mig denna... tjockis-fågel? som han själv knåpade ihop. fint (?).


tvärtom.


onsdagar betyder grillad kyckling som tradition efter kvällens bodypump. men igår blev det dock andra bullar! vi bröt trenden och köpte med oss mat från Sol och Ris. inget vi ångrade då det var precis så gott som det alltid brukar vara, vare sig vi äter där eller köper med hem.

jag valde min favorit med räkor, shitakesvamp, vitlök och en drös med andra färska och riktigt kripsiga grönsaker. hur den rätten ser ut kan ni kika piå HÄR.

så, ingen kyckling igår alltså. därför blev jag extra glad när jag idag trillade över färska kycklinglår - till et fasligt bra pris dessutom. så denna kväll mumsar jag på möra kycklinglår och lättkokt broccoli. gott? gott!



hur jag tillagar denna otroligt möra kyckling kan ni kolla in HÄR.

och håll gärna en liten tumme för mig imorgon. då väntar tenta i läkemedelsberäkning. hejaheja!


egypten - lunch 5.


vistelsen i egypten hade nu dragit sig till över halva tiden och när vi väl fått smak på Lagoons fina lunch som dessutom fått högst poäng av oss alla fyra, gick vi dit även resterande dagar. varför skulle vi inte?


varm och underbar kyckling, råriven rotfrukt (undrar vilken det var??), grillade minitomater, marinerad & grillad aubergine, färsk melon & färska jordgubbar. 

innan lunchen gick jag och mamma strandpromenaden. otroligt skönt och en perfekt miljö att ha fina samtal på. på vägen kämpade ett flertal strandade maneter mot döden. jag försökte rädda dom, men för många var hoppet redan ute. det var dock en riktigt god gärning kände jag :)


fullt fokus på att inte trampa på manet eller vass snäcka :)


haha, jag tycker mitt uttryck på denna bild är klockren ;)


RSS 2.0