och jag tackar så mycket för generna.


godmorgon!
sitter och fnular lite på dagen. vi ska ju fira min svåger som fyller år idag. jag berättade lite om det i detta inlägget.
nu är det ju så att det är en aaning oförskämt att komm utan present, vilket jag inte har hunnit (läs kommit ihåg) att införskaffa mig. pysslig och dan som jag är, kliar det självklart i fingrarna och en "vanlig" present känns långtifrån lockande. nej, isället inspireras jag av andra idéer och nödvändigheter som är roliga att få i present. nödvändigheter för en som erik vill säga.

turligt nog har jag det mesta hemma, men ett par saker behöver dock inhandlas. tror allt att detta kommer bli både roligt och uppskattat. precis så som en bra födelsedagspresent ska vara alltså :)

smygtitt på en del av vad jag har i tankarna:





för övrigt smakar hela min mun vitlök idag. efter gårdagen alltså. charmigt värre!
för övrigt nummero två så gör armen fortfarande ont. aj.

nepp, nu ska jag fortsätta lyssna på "ring så spelar vi" och lösa ett korsord eller två. hade tänkt ta mig en sväng i min springrunda nu under morgonen, men halsen säger "krax-hej, jag är svullen, röd och gör ont" så jag hoppade det faktiskt. det finns ju en dag imorgon också :) vi hörs!

p.s ja, jag är välsignad med en enorm pigghet om mornarna. himla effektivt och användbart faktiskt. prova vettja!


rosso-såsen.


en kväll i slutet av april:



















sommarens (eh, sen när räknas april som en sommarmånad?) första riktiga grillning, och det är ju bara såå gott! så nu är mitt grillsug stillat. för tillfället. eller inte. faktum är att jag skulle kunna äta denna typ av mat flera dagar i veckan. MINST.
denna sås var för övrigt makalöst god. strålande till grillat kött.
receptet på denna kommer här:

Mammas Rosso

6-8 marinerade soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
½ dl basilika, färsk eller torkad
½ tsk sambal oelek eller 1 st grön chilifrukt
2 dl matyoghurt
salt, peppar

hacka tomaterna och pressa vitlöken.
blanda ihop med basilika, sambal oelek och yoghurten.
smaka av med salt och peppar.
låt gärna stå och dra en stund innan servering.




inte den bästa bilden, men ni hajar att den var riktigt smarrig!

mums mums mums!
kvällen avslutades med fina samtal på balkongen, tända ljus och varmt te. fick även med mig en "doggy-bag" hem + lite annat gottgott.
när jag kom hem möttes jag av ett ynkligt ljud som bara kunde betyda "vart har du varit, hur kunde du lämna mig alldeles ensam och övergiven här hela kvällen, och vart är mitt godis, och vad ska vi göra nu och när ska vi sova?"
på ett ungefär. så det fick bli mycket gos och kelande med denna lilla misse som kompensation för min oerhörda egoism och svikenhet ;)





nu är det "beck - kartellen" på min tv. insåg att jag faktiskt int esett den. hur kunde det ske?
bra är den ialla fall :) hoppas ni har haft en lika fin kväll (och dag) som jag har.

sleep well cykelställ, see you later crocodile



just som jag högg till.


hörrni!
ibland lönar det sig att annonsera om sin grill-sugen-het, vara lite extra len i rösten och prata om sin onda arm och vips! så är man plötsligt bortbjuden på grillmiddag. där stod jag i min ensamhet, hade tagit upp quorn (observera quorn - på en fredag! helgerån..) och hade precis satt kniven i min från gårdagen inköpta butternut-squash-pumpa när telefonen ringde. sicken tur man kan ha.

nu vankas det istället marinerad grillad fläskfilé med diverse tillbehör. jo jag tackar ja!
ibland är livet bra härligt. och vissa människor också för den delen.


sommaren- 10. vid vår stuga i yxningen. näästan som en pumpa!


yellow submarine.


halloj, hemkommen från stan. vädret var ju alldeles superskönt så inte gick det att bara vara där en sväng. nu var det ju även så att jag i princip knallade runt i coop i ungefär 1 timme, men det är ju inga konstigheter (jaa, jag älskar att gå runt i varuhus). där bjöd de även på grillat så nu är jag dessutom om möjligt ännu mer sugen på att äta grillat till middag. ack och ve.

jag hittade ialla fall en helt bedårande top sommar passar utmärkt i sommar.


en aning gulare i verkligheten dock.

ja, sen blev det ju en ask med jordgubbar också. såklart. 25 riksdaler kostade dom, men tjejen som tog betalt kunde nog inte riktigt räkna just idag, så jag fick dom för 15. dumt av mig att inte säga till jag vet. men dels kände jag att detta bara måste ju betyda något (som att jag ska få billiga jordgubbar idag till exempel) plus att jag inte märkte det förrän jag hade knallat därifrån.
ja, så kan det gå. nu tror jag ju inte att dom går i konkurs bara för 10 kronors förlust, så det är nog ingen fara på taket.

ja, såhär ser jag ut idag för övrigt



och så var det ju min lista ja. jag har ju ett par saker kvar att beta av. jaja, bara att ta i tu med det (håhåjaja, livet är bra hårt ibland ;)
tjipp!


så ta för dig, solen skiner idag.


godmorgon på er! fast, nu har det väl egentligen mer gått in under förmiddag, kanske rent av lunchdags?
jag sov ända till 9.00 imorse, vilket inte är något som händer alltför ofta i detta hus. vaknade dessutom av att mobilen ringde så vem vet hur länge jag hade sovit om jag inte hade svarat?

jag har lite smågrejer som ska göras idag.

- diska
- dammsuga
- köpa skinka
- plugga (ja litegrann ialla fall)
- klura ut kvällens middag (tips?)
- deklarera
- promenera in till stan

inget märkvärdigt som ni ser, alldeles lagom för en fredag helt enkelt.
har jätteont i armen idag förresten. brukar ju gå över hyffsat snabbt, men det känns trots det rätt obehagligt. men det är väl bara att bita ihop antar jag.

jag är bara såå sugen på grillat! det bjöds ju på grill utanför maxi igår och det var så rackarns gott. fasen också att jag inte hade en egen trädgård. känns på något sätt som att det är så mycket enklare att komma igång med grillandet då.
någon som vill bjuda mig på lite grill ikväll kanske? ;)

imorgon väntar restaurangbesök. jag älskar verkligen att gå på restaurang! det är min svåger som fyller år så det blir en födelsedagsmiddag, mysigt. på valborgsmässoafton också. hoppas vädret blir fint också, men det såg det allt ut att bli. toppen!


juni- 10. vi firade det kungliga bröllopet med en exotisk planka. jaa vi gillar kungafamiljen ;)
idag vankas kungligt bröllop i england. inget jag kommer kika på dock, men rart är det ju :)


och dom sa att allt skulle bli bra.


godkväll på er!
hoppas ni har det fint i stugorna, eller vart ni nu befinner er. här hemma är det finfint. hade en svacka förut när jag blev irriterad på i princip allt (läs: reklam/tidningar på bordet, kläder som ej låg där dom skulle, tråkig disk, klängig katt, en tung mikro, bökiga påsar etc.) men det har lyckligtvis gått över :)

i förmiddas var jag iväg på uppdrag å skolans vägnar, där stötte jag även på emelie, thomas och oliver. de hade varit på bvc där oliver fått sprutor. lillen då..
vi hade sälle hem, vilket var himla skönt; solen gassade som aldrig förr!

senare när jag var med mamma och storhandlade knatade vi förbi vaccinationsbilen för fästingar (tbe) som stod parkerad utanför affären. vet inte hur många år jag sagt att jag ska ta denna spruta (som ju faktiskt kan rädda mig i framtiden) samt fått rådet att passa på, man vet ju aldrig..
så nu slog jag till, känns himla bra!


fick ett fint plåster. först trodde jag att det var rara nyckelpigor på.
men si det var det icke, utan fästingar. usch...
 

nu får vi bara hålla tummarna för att det håller sig fint och inte framkallar några fula svullnader eller blåmärken. men det tror jag inte - han var himla skicklig med sprutan måste jag säga :) går ju inte att undgå att observera såna saker när man är i full gång med att utbilda sig till stickare.

annars har jag börjat fnula lite på den återträff med mellanstadieklassen som väntar nu i sommar. det ska verkligen bli så himla roligt! kul att så många verkar vara intresserade också :)


stekte räkor ikväll. såå gott med en olivolja med smak av citron, mums!

funderar på att köra igång en beckfilm innan hysteriska anna skipper börjar klockan 20. frågan är bara vilken? kan vara dagens i-landsproblem ;)
vi hörs!


and I pity you all.


blev så sugen på bland annat kantareller till kvällens middag. sån himla tur att jag bor själv! på det viset kan ingen komma och säga att kycklingklubba och smörstekta kantareller inte passar bra ihop. för det gör det. passar ihop alltså. faktum är att de gör sig makalöst bra tillsammans. så det så.

mätt, nöjd och glad tar jag ut cykeln och pilar iväg till emelie. passar även på att tycka lite synd om dom som ej har någon storasyster. jaså, det hade du sa du?
tja, då tycker jag ändå lite synd om dig för du har inte emelie som storasyster.


mmmm!

ikväll börjar det där nya spinoff programmet från "halv 8 hos mig". nåt larv med endast kändisar som ska besöka varandra. fasen, känns det som vi har sett det förr? jag kan bara inte fatta vitsen. varför ta bort ett koncept som faktiskt funkar och går hem hos många i sofforna? det är ju genialiskt att vi får kika in hos vilt främmande människor och se dom husera i sina personliga, härliga kök.
trots det kommer jag sitta och kika på det ikväll, matlagningsfreak som jag är.

nåväl, ha en fortsatt fin kväll!


twice as happy !


åååh, hörrni jag fixade tentan! och samtidigt hade resultatet på farmakologin trillat in och det stod ett stort och härligt G där också :D

jag är så himla glad. ibland är det bra härligt att plugga !


augusti- 10. körkryssning till riga. tjo vad det blåste!


olöst.


halloj! hörrni det var ju himla längesen det dök upp något nytt här. eller inte.
tänkte bara uppdatera er med senaste nytt. (det har ju liksom hunnit hända så otroligt mycket sen sist ;)

- det har trillat in post! (eller nja inte direkt, snarare ett exmplar av Linköpings-Posten, men ändå - post!)
- det har ätits lunch
- duschen har använts (tjoho! you go malin!)
- det har cyklats till hagaberg för att lämna lite grejs
- jag har insett hur skönt det är att faktiskt vara nyduschad (låter som jag inte har duschat på aplänge, men det var nog bara för att jag drog ut på det så länge idag)
- korsord har lösts (fast nej. det där var lite ljug. jag håller fortfarande på med samma korsord, ännu utan en lösning)

jamen titta, det där var ju trots allt en fin liten lista. men ändå, behöver jag upplysa om att jag har en rätt booring dag?


ett (för mig ialla fall) nytt korsord. apsvårt! de tal jag där skrivit hade dykt upp med hjäp av facit... men man måste ju börja nånstans!


samma korsord, 1 timme och 10 minuter senare. det går framåt ialla fall :) fortfarande supersvårt dock.
(och nej jag har inte kikat på facit någon mer gång)


inte vet jag vad jag ska ha till middag heller. jag som älskar att laga mat. det kanske fionns någon vänlig själ som vill bjuda en uttråkad student på lite middag ikväll? :) jag lär bli hungrig om en sissodär 2, 3 timmar.
inte? hm, det var ju värt ett försök ialla fall...


och det här ska vara ett problem?


det gick inte så bra, det där med duschandet alltså. jag sitter nämligen kvar på samma plats. har fortfarande myskläderna på, otvättat hår och huvudvärk. kanske borde ta en huvudvärkstablett eller två? har för mig att dom ska hjälpa. har i varje fall varit i kylen och nallat ett par jordgubbar. smart yttryckt tycker jag, jag emnar det är ju inte som att jag stjäl från någon (annan än mig själv då ;) hehe, ja sådant kan man ju roa sig med. jag gört.
dessutom har regnet ökat och nu praktiskt taget spöregnar det.

posten har kommit också. fast jag fick ingen. post alltså. jag som älskar att få post! vare sig det är reklam eller brev eller något annat så gillar jag det. men ville någon skicka post till mig idag? icke.
jahopp så var det med det.

nej hörrni såhär kan vi ju inte ha det. nu får jag ta mig i kragen (inte för att denna myströja har någon krage) och pallra mig iväg till duschen. suck.


regn regn regn.

nu fick jag en rolig låt i huvudet, ni vet den där med robert broberg:

"det som göms i snö kommer upp i tö (pling pling)
liten fågel hittar gammalt bröd (pling pling)"

vilken knäpp text egentligen! vad ska det där plingpling vara liksom? en ringklocka? en fågel? vem vet.
neej malin, DUSCHEN!


och regnet piskade mot rutorna.


idag är en såndär dag då jag inte alls vet vad jag ska hitta på. tråkigt! vädret är inte heller särskilt lockande; småblåsigt, mulet och lite regndroppar.
en dusch är i varje fall inplanerad men sen? jag menar det tar ju inte speciellt lång tid direkt. nae något hoppas jag kunna hitta på.
tips motages varmt, som ni kanske förstår.

har ännu inte fått något nytt betygsvar. fint att dom drar ut på det!
sov till halv nio idag för övrigt. känner att jag håller på att ta igen lite förlorad sömn. skönt. har dock apont i huvudet. inte så skönt. jippi vilket toppenroligt inlägg detta blev ;)

igår kväll var jag hos syrran. svårt att inte bli på bra humör att mötas av dessa killar.






nehepp om man skulle ta och hoppa in i duschen kanske?


ibland är det svårt att ha överseende.


ibland blir jag så himla trött. och arg.
kikade precis min inkorg på skolans mejl: tyvärr har vissa fått betyg i fel kurs registrerade. det rätta betyget inkommer under dagen.

jamen tack. tack så jättemycket. jag som var så glad att jag blev godkänd, nu kanske det inte ens är så. tror nästan att jag har lust att fälla en tår eller två.
men nej, det tänker jag icke. tar mig istället en tallrik och fyller den med romsill, laxrulle, sallad och ansjovisröra. ja minsann, det ska jag. för det är jag banne mig värd.

hm, undrar om man kan få någon slags kompensation, typ en liten summa ersättning. jag menar, som plåster på såren liksom? ;) skulle sitta fint!


ty jag har fyndat :)


vad har vi här då?




jo, detta :)




1 stycke grillpanna samt en ugnsform i modell mindre, för totalt 65 riksdaler.  

grillpanna har jag suktat lite efter ett bra tag. blir ju så mycket tjusigare (och godare?) med grillränder på kött, fisk, grönsaker efter en stund i grillpannan. men priserna har fått mig att stå emot. nu hittade jag dock ett exemplar för en femtiolapp. tackar tackar :)
ugnsformen är perfekt för mig som bor ensam, då den gör sig ypperligt att gratinera, grädda och servera rätter för en person. ett kap även där helt enkelt :)

jag kom hem med lite annat smått och gott, bland annat detta:


jordgubbar!

min last ;) så underbart smarrigt. mums!
tyvärr har dom ju en tendens att smaka ungefär ingenting vid den här tiden på året, men dessa var faktiskt söta och goda. inte som svenska sommargubbar, inget slår dom, men ett perfekt i väntan på våra egna små guldklimpar. gott gott gott!

jag fick en inflyttningspresent från birgitta under påsken förresten.



perfekt!

nepp, nu ska jag hälla upp ett glas ramlösa, norpa ett par jordgubbar och lösa lite korsord. det är så varmt ute! puh.


mot stan :)


har tänkt ta cykeln och trampa ner till stan. känner att dte är en passande dag för det. svänger förbi coop innan jag styr hem sen. dom bjuder på så smarriga saker där nu för tiden, så det gäller ju att passa på ;)

nejvars jag ska ändå inhandla ett par saker. men det är klart, gratis är gott :P
vi hörs!


kolla in den här tårtan jag stötte på. så himla gullig. observera den lilla foten också - sött!


nyinkommen


kom hem från tinnerö för en stund sedan. ska dock tillbaka runt 9.30 igen. det är lite kyligare ute idag, jämfört med dom senaste dagarna, men jag tror det blir varmare under dagen, känns så. och jag klagar inte :)
som vanligt såg jag en del saker imorse som jag inte kunde låta bli att lägga märke till.


jag såg en sjö som var hjärtformad.


och en huggorm...


denna tjusiga punktering fick jag syn på för nån vecka sedan. haha träligt ;)


nej hörrni, nu ska jag ta mitt pick och pack och bege mig ut till tinnerö - ko-släpp väntar!

fortsättning, del 2


del 2 av påsken i bilder kommer här


påskbord med allt vad det innebär :)


:)


min tallrik nr 1 ;)


erik & elin var glada :)


tabberas på det mesta - maten verkade ha gott hem !


älskade systerson <3


någon var väldigt sugen på fikat. (javisst var det kolakakor som gräddades i min ugn igår kväll :)


busunge!


tjusig handstil påskharen!


såhär kan man också äta biskvier.
(emils skjorta blev blöt och befann sig i detta ögonblick i torktumlaren)


kladdig?


bäst att torka av sig litegrann.


senare spelades det kubb.


grabb-laget (plus en liten maskot/boll-kalle)


tjej-laget (jaa vi vann :)


jag och en av finaste syrrorna <3


efter allt kubbspel drog vi igång grillen och hade kvällspicknick.


emil var på sitt allra gladaste och nöjdaste humör :)

som ni ser har min påsk varit såå härlig! även denna dag, påskdagen, har varit så fin. fika med våfflor på åbacka, laxmiddag och planering inför sommaren. nu kikar jag på "natt på museet". lagom lättsmällt såhär en söndagskväll. imorgon bitti vankas ko-släpp i tinnerö klockan 10.00. ska packa med mig frukost så det blir frulle i gröngräset - skönt!

ha en fortsatt fin kväll!




påskafton :)


godmorgon på er!
vår påskafton blev precis sådär fin, glad, rolig och underbar som jag hade hoppats på. men kan det bli något annat när strålande sol, fin familj, god mat och en klarblå himmel är indredienserna? lägg där till en stundande sommar med allt vad den innebär och aftonen är komplett.
ja, det knäpptes ju ett antal bilder under dagen, så här kommer en liten bildbomb, del 1 :)


persillade i lyxförpackning - en bonus från påskharen :)


vad ska det bli av detta tro?


jo, en påsksallad såklart :)


vi fikade ute i solen innan påskäggs-letandet.


 elin, fina syster <3


mamma vad vårig och fin :)


med polly i knät, alltid lika trogen på påsken!


systrarna jansson (med ungar) är på jakt efter påskägg.


jag med finaste emil <3


och vi gick och vi gick (fram och tillbaka kändes det som ;)


ledtråd hittad!


tillslut hittade vi något som såg lovande ut.


jorå, visst var det påskägg :) elin blev glad :)


jag fick också ett :D


och emelie också såklart :)

nästa inlägg fortsätter med påskbordet, kubbspel, grill och annat. håll utkik :)
nu ska här ätas frukost!

glad påsk!


kära ni, godmorgon på er!
känns dock som det börjar gå in på förmiddagen, har varit vaken sedan 6.30. sitter nyduschad och ska strax göra i ordning lite frukost. min andra för dagen. började med fil och ost innan jag snörade på mig joggingskorna och tog min runda i tinnerö. luften var alldeles morgonsval, precis som en tidig morgon i juli, och det var som att allt inte hade kommit igång riktigt. någon ute med sin hund på morgonrundan, endast ett fåtal bilar, morgondimma, dagg på gräsen, morgonpigga fåglar och ett par änder som glatt kvackande gick över stigen.

sämre start på påskafton kunde jag ju ha haft ;)
lyssnar på "ring så spelar vi", älskar det programmet. det började även lagom när jag var ute i skogen. perfekt. oops nu kom en liten kisse och undrar om det finns något godis hemma? självklart, det är ju påsk :) och då är det ju mer än tillåtet att få lite godis redan på morgonkvisten.

nepp, nu ska här hår torkas och fixas, sedan frukost innan jag beger mig mot hagaberg.
ha en hejdundrandes härlig påskafton hörrni!


inför påskafton


efter frukosten packade jag ner receptbok och kamera och cyklade till hagaberg. det vankades fix inför påskafton! påskbord och lite gott till kaffet. även emelie och ungarna kom. riktigt kul att stå och dona med allt smarrigt medan solen lyste ikapp med ett bra humör!


en doft av saffran. vad skall det bli av detta tro?


mamma och emil bakade ut...


... påskharar :)


emelies biskvibottnar.


detta är fyllningen som vägrade stelna (ett litet tips till er biskvi-baksugna där ute; att smälta smöret är inte det allra mest optimala ;)


upp-och-ner för plats för fyllningen...


... som lyckligtvis ordnade till sig (efter en ny omgång, där smöret INTE smältes)


allra käraste syster <3


doppade i choklad - klart! :) fina va?


jag rörde ihop en ansjovisröra som ska serveras som liten plockrätt för sig.


tunn omelettrulle fylld med citronkesella, gräslök, kallrökt lax och spenat.


rullad och in i kylen för att imorgon skäras upp i små munsbitar.


gult, vitt, grönt och rosa - perfekt på påskbordet :)


nu är jag hemma hos mig igen. har precis tagit ut en plåt med något gott ur ugnen.


sneakpeak på vad som, efter bakning, svalnar i mitt kök för tillfället. någon gissning?

så nu doftar det makalöst gott här hemma. passar ju fint en fredagskväll som denna :)

ajust det, skulle ju meddela en rolig nyhet igår, men var tydligen alldeles för sömnig för att komma ihåg det. ialla fall, jag klarade tentan i medicinsk tekink! :D SÅ himla glad. vilken lättnad. nu väntar jag på farmakologin som jag innerligt hoppas att jag även den blev godkänd på.

nu visas kära Harry P på kanal 3 så ska ta på mjukisbyxor och njuta lite resten av kvällen. låter braa.
tjipp!


en skär torsdag


vi var ju nere på stan en sväng för att kolla in stohejet kring påskkärringarna. oturligt nog kom vi lagom när karamellos bil med alla påskäggen i åkte.. men som tur var sov emil vid det ögonblicket vilket gjorde det möjligt förr oss att köpa ett ägg och själva fylla det med nyinköpt lösgodis :) så han blev allt glad över sitt påskägg när han vaknade en stund senare.


vårpojke :)


undrar vad som rör sig i tankarna hos en sån här liten grabb? SÅ underbar!

framåt eftermiddan cyklade jag till hagaberg och la in sill och när de andra kom hem från jobb åkte vi ner till ekkällan där jag blev bjuden på mat :) vi tog dock med den, for ut till naturområdet och satte oss. underbart.


härlig middagsutsikt en torsdagskväll.


allra finaste mamma <3


hej från malin och rullen :)


våår :D


hälsar lite på svanen bara.


behöver jag säga att det var en alldeles ljuvlig kväll?

imorgon väntar fix inför påskafton; röror ska röras, sillar ska läggas in, bröd ska bakas, janssons ska bakas med mera med mera. kort sagt - en dag fylld av det somligger mig varmt om hjärtat :) härligt!
sov gott så hörs vi!

en djurisk morgon


började dagen med min vanliga springrunda i tinnerö - bättre start på dagen får man leta efter :) såg även bambi i skogen (vilket innebär rådjur för er som av någon outgrundlig anledning missat disneys fantastiska värld), vandrade förbi bara ett par meter från mig. stolt och fin.
tur att det inte var det djur jag inatt drömde att jag såg i skogen, vilket var en asstor variant av pumbaa (här får ni allt klara er själva, jag räknar med att alla har sett Lejonkungen och vet vilket djur jag syftar på). det hade varit ruskit.
när vi ändå är inne på tema disney kan jag ju passa på att nämna att jag hälsade på lufsen innan jag kom hem också. gullig!

nu vankas det frukost och solen bara strålar in i kök och vardagsrum - ljuvligt!
sedan väntar tjolabalo på stan, där det vimlar av påskkärringar. självklart har jag med mig emil, oliver och finaste syrran. det kommer bli toppen. ikväll ska jag en svång till hagaberg och lägga in sill.
har även en rolig nyhet att berätta för er, så håll utkik :)

hoppas ni har en skön morgon, vi ses senare!


Smultronstället, Söderköping- sommaren 10
nu har smultronstället släppt sina 5 nyheter för i år - kika in det här !
premiär 30/4 :)

vicken tisdag


nejdå jag har inte gått under jorden, jag spenderar bara större delen av dagarna utomhus, njuter av solen och har det allmänt fint.

det är helt underbart att vara ledig ett tag, fri från schemalagda tider. imorse väcktes jag av emelie klockan 8.30! vet inte när jag sov så länge sist, vaknar ju alltid runt 7, 8 oavsett om jag ska upp tidigt eller inte. min inbyggda väckarklocka som sagt. har dock varit trött i princip hela dagen, men det har trots det varit en alldeles underbar dag :)
morgonpromenad, besök hos emelie, legat på en filt i gröngräset i hagaberg, kvällspromenad, te och pratstund i hagaberg, soffmys med tända ljus och film framåt kvällen. jamen det har varit toppen :)

har försökt ge mig på lite fix med bloggen. antar att ni som är experter på detta fäller en tår av frustration när ni ser mitt försök, men jag får fnula lite mer på det där. om någon kan och vet hur man gör, är jag mer än glad för lite hjälp och tips :)

hoppas ni haft en lika fin tisdag som jag, nu vankas något varmt att dricka och lite korsord när jag kryper ner i sängen. på återseende!



(kanske inte det allra roligaste inlägget, men jag får ju inte skämma bort er alltför mycket ;)


klippa & klistra


när jag fyllde 17 år fick jag ett jättefint album av min bästa hasse. konstigt nog har det stått orört i alla dessa år, jag har liksom inte kommit på riktigt vad det ska fyllas med. att använda det som fotoalbum kändes inte helt rätt, då jag föredrar de med anpassade fickor i.

men efter att ha stött på mina sparade små högar av biljetter, utklipp, skrivna lappar från mina finaste, citat med mera lite överallt har det äntligen äntligen gått upp för mig vad detta album ät menat att .
så inom en snar framtid kommer jag slippa bli frustrerad av att mina små kära minnen är utspridda här och där, lågt och högt. kommer kunna hitta allt på ett och samma ställe. praktiskt, snyggt, smart och framför allt himla himla roligt att fixa med :)


det har blivit ett par biobiljetter under åren.


högen verkar inte ta slut.


såå roligt att fixa med detta!


självklart får mina sjungande favorit-grabbar en egen plats.

ja, som synes så är det ett gäng biobiljetter kvar att sätta i och när jag satt där i godan ro, med radion på och klistrade för glatta livet tog plötsligt mina kära klisterlappar slut (!) buhu buhu. klockan var dessutom stäng-tid för stan så jag kunde inte ge mig ut för att införskaffa ett nytt paket. trist trist.
men imorrn, då lär det bli ett besök i närmsta pysselaffär. lika bra att knata dit direkt efter skolan ;)

tja om du råkar ha ett exemplar som ligger och skräpar :) kan bytas mot ett gäng nybakta kakor!


3D-nyhet ?


fick nys om en nyhet i filmernas värld för en stund sedan. en av mina mest älskade filmer, Titanic, ska tydligen bli 3D.
jag slits lite mellan känslan av jubel och irritation. irritation då jag inte är kompis med 3D filmer, känns så överreklamerat, bökigt och tråkigt. dessutom tar glasögonen liksom udden av själva bioupplevelsen.
och jubel för att denna film ju är helt fantastisk och bioupplevelsen gör den till en makalös sådan. tanken på att få uppleva det en gång till är lite kittlande. men trots det..


3D - hiss eller diss?

våren 2012 kommer filmen ha premiär. Här kan ni läsa mer.


sol!


fin dag! sådär soligt och vårigt att jag blir alldeles rusig. då passade det ju rätt bra att dagen började lite rusigt också. snörade nämligen på mig joggingskorna och tog ett varv i min springrunda i tinnerö. så-å skönt, att sen varva ner genom att promerna hem, göra i ordning en stor sonödagsfrukost och bara njuta av en ledig dag, helt utan en massa måsten och saker som ska göras och är inplanerade.

mötte upp emelie, emil och oliver framåt 11 som hade gått till lekplatsen utanför mitt hus. hade med mig lite fika ut så jag tror alla var nöjda :)


emil var en glad onge :)


"man måste ha dom för att se när man kör". mosters glasögon passade ju gaanska bra iaf ;)
(ni behöver ju inte granska mig på denna bild. ha lite överseende och tänk "nyss-tagit-en-springrunda")



lite lite sur över att vi inte var så sugna på att åka med hans buss (som för övrigt var trång, kall och grusig ;)

nu är jag i pysseltagen! återkom om en liten stund vettja så får ni en liten sneakpeak på vad det stökas med här hemma :)


kvällen ser ut som följer


väntar på att mamma ska dyka upp och plinga på min dörr. hon är och köper ett exemplar av vår favvo-harry, det vill säga senaste filmen i potters värld, alltså nummero 7. den är gryymt bra och medan vi kikar på den kommer vi sukta efter premiären av allra sista filmen som går av stapeln i sommar.

var över i hagaberg en sväng ikväll och fick en bit nygräddad rabarberpaj med mig hem. hemgjord såklart. skippade dock allt vad fint beteende heter och mumsade i mig den när jag traskade hemåt. kändes fint.

nu ska här tändas ljus och svidas om till mysisar. ha en fin kväll!


härlig väntan...!


marknadsdags :)


idag var jag på påskmarknad i gamla linköping. himla trevligt faktiskt. det blev ju inte sämre av att mina allra finaste systerbarn, emil och oliver, kom med emelie och mamma.
försökte få med emil till ansiktsmålar-tjejerna, men icke. han är väldigt bestämd den lilla grabben så det var liksom dömt att misslyckas helt enkelt.
men glass ville han ha ialla fall. och korv. och en stor hjärteklubba. är fortfarande föga imponerad över att han fick ner alltihop.

själv blev jag bjuden på stekt strömming, gott gott gott. det var även provsmak på rökt vildsvin, honung i en mängd olika smaker, vitlöksfärskost, korvar, bröd med mera med mera. drog även nitlott i laxlotteriet - attans!


oliver <3


bamses honung var på plats för försäljning. ingen skymt av gamla farmor dock. antar att hon var kvar på höga berget och lagade pannkakor eller köttbullar.

fin dag helt enkelt :)


min älskade lergryta


den allra möraste, saftigaste och mest välsmakande kycklingen som skådats. säkert den gladaste också. hörrni har ni någonsin ätit en kyckling som lagats i lergryta? inte?
jag lovar er, köttet praktiskt taget faller av benen. såå gott.



ibland har jag lust att ge den tjej som sålde sin lergryta till mig för ynka 15 riksdaler, en riktigt riktigt stor puss!
så seså, iväg med er och inhandla ett eget exemplar nu :) bums. på studs.


ff...


... betyder fredagsfrossa hos fröken jansson - med räkor! mums.


skala skala. känns som att någon bara sitter och väntar på at jag ska råka tappa något, typ en räka, på golvet..


och där inne väntar tillbehöret. trevligt :)


fredagsmys :D

jahopp och nu sitter jag nästan och lipar till slutet av "the holiday". finfint.


torsdagsfirre


maten ikväll blev såå god! men så är det ju ofta med improvisation, att det är just den maten som visar sig bli det bästa.
jag vet, bilden gör inte smakerna rättvisa. så låt er inte luras :)


goott!

fräste en vitlök, i med fisk (som hackas till småbitar), krydda med citronpeppar och lite persillade, tillsätt tomatpuré, senap, några stänk citronsaft och en näve sparris. i med en skvätt mjölk och kesella och allra sist ett gäng räkor. låt allt bli varmt - klart!
mums mums mums.

svängde förbi hagaberg och kom hem med en påse fylld med smått och gott :) nu är det "reine och mimmi i fjällen", vilket ger fina 90tals flashbacks ;)

godkväll på er!


fram och tillbaka

det blir inte alltid som man tänkt sig. när jag väl kom fram till huset visade det sig att det var inställt idag pga sjukdom. jahopp. kulkul. så jag blev förbannad, sparkade sönder stupröret och gick hem.

nej, det där var inte sant. eller jo, att jag traskade hemåt gjorde jag ju, såklart. och vädret var ju helt okej så det gjorde inte så mycket. men efter ett tag började hemvägen bli långtråkig, plus att jag blev varm av jackan. sen var jag kissnödig också.
som tur var fick jag under promenaden några trevliga ögonblick så det hela slutade med en riktig angenäm väg hem.
jag fick genom denna oväntade vändning vara med om följande

•  vårkänslor
•  boktips (genom skyltfönstret)
•  se en nära-krock med 2 bilar
•  blev skrämd av en idiot i en flyttbil
•  jag klurade ut vad det skulle bli till kvällsmat
•  fick vinkanden av en främmande man ur ett fönster (eller borde jag kanske ha känt igen honom?)
•  gratis motion

dessutom räknade jag till 6 leenden från främmande människor jag mötte samt 2 "hej". härligt tycker jag!
väl hemma bankade jag till den kommande kvällsmaten. kanske återkommer med vad det blev. men nu ska jag hitta på nåt annat trevligt att pyssla med.

klartslut!

förresten, träffen blir ev av någon gång nästa vecka :)


nov- 10. menyplanering inför mammas 50 årsdag :)


katten i soffan


när jag kom hem efter en promenad tidigare idag möttes jag av en lycklig katt. hon lapade sol för fulla muggar och såg ut att ha det riktigt gött. vardagslyx för en kisse?


gulle <3


sträcker ut mig lite bara.


nu ska jag knalla iväg till en vän. det vankas något som jag inte ens vet vad det är. hm, får se hur eftermiddagen slutar ;) återkommer!


spara elle slösa?


kollade precis på lottoskrapet på Nyhetsmorgon. funderar på vad jag skulle göra om jag vann. på riktigt liksom. kom fram till detta

     - utlandsresa med mamma och elin
     - ny garderob (innehållet i den alltså)
     - skilda världar, box nummero 2-6

resten skulle förmodligen sparas. jo det är sant. jag har alltid varit en sparare faktiskt, och det gäller i princip allt.
när jag var runt 9 sparade jag till en egen hund och hade drygt 1000 kronor till den. när jag fick större mängder godis stoppade jag oftast undan det och, ja sparade. tills det blev alltför hårt, gammalt och oätligt och fick slängas.
det sistnämnda var kanske inte det mest ultimata sparsättet, men det övriga var ju toppen :) vad skulle ni göra om ni verkligen vann? är du en spara eller slösa?

såg förresten reklam för "scream 4". den vill jag se! trodde inte det skulle vara samma skådespelare som dom 3 föregående, men det var det ju. tycker det är riktigt uselt med uppföljare där skådespelarna är utbytta. det borde inte få kallas uppföljare.

haha vad det lät som en tjurkärring satt här och skrev det sistnämnda! icke sanning dock. jag är på bra humör idag, nyduschad och har sälle av en morgontrött katt och nyhetsmorgon, härligt. det börjar dock kurra i magen så lite frukost skulle sitta fint strax. japp, får bli.

vi hörs!


ååh, sommar!


bettan är en hyvens tjej


det har bakats här i min etta ikväll. finns det någon härligare doft än nybakt bröd? det ligger ialla fall på min topp 5!

jag blir alltid lika imponerad över bettan. fina hon som ger mig så smarriga frallor. och säkert limpor och annat sorts bröd, som ska bakas så småningom. nu blev det dock frallor denna gång, med valnötter, såklart. en stor favorit hos mig. gott så det förslår!


bakdags, dock bild från förra omgången :)


baka baka liten bulle.


kanske godast att grädda dom innan provsmak? (ja, en del är formade som hjärtan)


nu ska jag återgå till "mästerkocken" - spännande!

hjärte (och rump?) morgon


titta så rart, ett hjärta under frukosten :)


sött!

och en.. en rumpa.




sött på sitt sätt kanske ;)


home delivery


kilar över till syrran med nedanstående kaka. misslyckad, tyvärr, men efter en natt i kylen kanske kanske den går att rädda. ja, inte systern alltså, utan kakan.
jag håller en tumme för det, annars är det väl sopen nästa som väntar för den stackars kraken.



bör vara hemma till 21.00, då börjar ett favoritprogram: Kniven mot strupen.

hejs!

påskpynt :)


jag kom visst inte hem tomhänt :)
fann en makalöst skön tröja, stickad men ändå sval, perfekt för ljumma sommarkvällar. köpte även med mig påskfjädrar i 3 olika färger, av en trevlig liten farbror på torget. ett par avocados och några frukter hamnade också i shoppingpåsen.


våriga och glada färger, älskart!


titta vad fint och färgsprakande det blev :)

nu vill jag inte höra nåt trams om för tidigt påskpynt. i så fall kan jag lära er att det finns inget som heter för tidigt. känner man för det ja då gör man det. så enkelt är det.
jag älskar färgerna och blir såå glad av dom. då kan det bara inte vara fel :) tror nog glasäggen åker fram även dom inom en snar framtid. härligt!


lite påskfärg även på dom här rackarna. äggformade är dom ju också ;)


nähä, nu ska jag kolla på ett roligt program och fortsätta mumsa på min avocado, hej sålänge!


stan!


nu ska jag rulla ut cykeln och bege mig ner till stan. såå längesen jag var där!
ska bli skönt att bara strosa omkring och kika runt, kanske till och med hittar något som får följa med hem? vem vet!

kanske att jag svänger förbi syrran med en överraskning till henne senare. får se får se :)


morgonhälsning från växthuset


morrn morrn!
här ligger vi inte och drar oss minsann. men jag ska inte sticka under stolen med att jag har gäspat inte bara en gång utan två. sedan jag vaknade alltså. tror det blivit en aning fler under min livstid.
nu gjorde jag det igen bara för det ^^
lustigt det där att man ibland bara kan höra ordet av något (som typ gäspa) så gör man det automatiskt. det måste ju vara sinnescellerna som spökar i nåt litet hörn. häftigt!


den osminkade sanningen. vaken sedan 10 min tillbaka ;)

eftersom jag är ledig idag (och vädret inte är speciellt lockande för en springtur) funderar jag lite på att dra i gång en film. är sugen på lite astrid lindgren tema. barnen i bullerbyn eller kanske saltkråkan. täcket är ialla fall uppsläpat i soffan så det lär inte bli omysigt vilken av dom jag än väljer. det får bli en långfrulle på det tror jag. sååå himla skönt!

har för övrigt en katt som gullar och gör sig till. tror jag ska ge henne en godisbit eller två. ja, det får man faktiskt såhär en vanlig tisdag när matte är ledig och allt, trots att det inte är lördag. lyxigt va?


katt & en matte. känns som att en av oss har lite mer koll på sin morgonfrilla.


kolla in mina fina små planteringar, ursöta om ni frågar mig !


vi plockade lite påskris igårkväll. ja dom låg redan på marken.
nej jag har inte brutit mot någon naturlag.


justja, detta ska tas tag i innan frukosten. jippi.


det där lilla stora


kilade förbi emelie, emil och oliver direkt efter jag var klar med tentan (kändes helt sjukt att klockan endast var 10.20. kändes som halva dagen redan gått).


julafton- 10. lyssnar lite på oliver i magen :)

resten av dagen var slapp och skön, vilket jag verkligen behövde. kvällen spenderades i hagaberg. köpte med mig en kycklingrulle från mitt favoritställe, Ekkällan, och cyklade dit. där skulle dom grilla hamburgare så jag satte mig i solen och gjorde dom sälle samtidigt som jag mumsade. det är lycka det :)

fast nej, när jag tänker efter. det är inget emot timmen som följde, när hamburgare var slut och elden slocknat och mamma och jag gick en tur kring tinnerö.
ljummen luft, vårrusiga fåglar och en nedåtgående sol. lägg därtill det allra finaste samtalet mellan en mamma och en dotter och tja, ni har ett svårslaget scenario (scenario - ja, jag är skadad av skolans ordförråd).

att kunna dela alla små händelser med någon, saker man sett, hört eller läst under dagarna är helt oslagbart. den där stunden är helt ovärderlig, något jag inte kan förklara riktigt. något som ingen annan i världen är med och delar. bara du och en till. att jag sedan fått turen att min mamma är den personen som jag kan dela detta med är något jag tror jag ska tacka dom högre makterna för.

hm, okej detta kanske blev ett lite sentamentalt inlägg, men just nu är jag liksom full på livet. det är vår och den allra största pluggperioden är slut, för tillfället.

nej hörrni, nu tycker jag att vi fortsätter kika på filmen :)


julafton- 10. oersättlig kemi <3


linda och stick!


hörrni jag kan inte beskriva hur skönt det är att denna morgon är passerad. visserligen vet jag inte alls hur resultatet ser ut i slutändan, men en klump från magen har definitivt lossnat. såå skönt :)

sov ju som en kratta, förstås, vilket jag alltid gör när något icke-efterlängtat väntar under morgondagen. så imorse var jag helt galet trött.
stapplade in i badrummet, fortfarande halvt sovande, på med kläder och ett par drag med plattången för att sedan koka ett ägg och fixa mackor, te och fil. självklart kunde jag inte låta bli att kika i pluggpapprena. corren fick helt enkelt vänta (inte utan en viss sorg i hjärtat - jag älskar ju correnläsningen på mornarna!).

åkte in tidigare än jag hade behövt men pallade inte att bara sitta och vänta.

i vilket fall så slutade det med att jag fick utföra intramuskulär injektion samt lindning av ben. det gick bra. det teoretiska dock, tja, det gick inte lika bra.
nu är det bara att hålla en tumme och ett par tår på att det gick bra allt som allt. om du som läser det här har en stund över är det mer än välkommet att göra detsamma :)


tänk "kaströrelse"


linda linda.

nu ska jag fortsätta kika på "catch me if you can", grymt bra film! kanal 9 om ni inte har sett den (bör självklart även göras även om man har sett den tidigare och gillade den ;)
seså, sätt på nian nu - bums !

tjipp!


dream a little dream


tja när jag ändå är här inne och pular kan jag ju förmedla ytterligare en bekännelse:

jag längtar till sommaren så jag tror jag spricker!



icke den allra mest ultimata bilden, men det är sommar och det såg mysigt ut.
(plus att jag inte orkade leta särskilt länge i mappen ;)

klart slut!


alive


kikar in och meddelar att jag ej har gått under jorden, och jo jag lever.
däremot har dagen varit en aning skräpig emellanåt då jag upptäckt att tentan imorgon bitti är större än jag trodde. buhu.

men det går alltid att göra om och en positiv inställning kan ändra allt!

I CAN DO THIS !

sisådärja, dagens pepp :)







snart så


som tidigare nämnt: plugg pågår.
intressant samtidigt som det finns så mycket annat roligt som lockar. men denna tenta behöver jag verkligen klara.


Organiserad pluggstund


Katten tar över en stund, skönt.



plugg


jaa, jag vet jag försummar verkligen denna blogg. inte riktigt det ultimata när den är princip nyfödd, men vad faaen jag har tonvis med saker att göra till skolan så tiden (orken? motivationen? prioriteringen?) räcker liksom inte till.

när denna slaviska pluggperiod är över kommer det dock dyka upp lite mer regelbundna, och framför allt roliga, inlägg. så kära ni, håll till godo! :)

tjipp!


reklam = lycka!

Jag har en liten förkärlek till reklam. Ja, inte reklam på tv kanske, det kan jag gått klara mig utan (så länge det inte stavas ICA eller skrattframkallande reklamerna med Edit - dom bara älskar jag).
Nej det är reklam i form av papper som hamnar på dörrmattan som jag hyllar. I denna lilla hög kan man hitta tips på vad man kan improvisera och laborera med i köket. Där kan finnas bidrag och inspiration till planerade måltider. Ibland kan det till och med dyka upp saker som man nyligen gått och varit extra sugen på - till ett rabatterat pris dessutom, vilken bonus ;)


Gammal hederlig reklam i pappersform alltså. Ren och skär vardagsglädje :)


Jag gillar det. Men så har jag också alltid gillat att åka och storhandla. Det är något visst med att skrota runt med kundvagn på Maxi bland alla hyllor, kika runt på hyllorna, snegla lite på lappen och plocka i det man vill ha.
Allt man önskar sig i middagsväg hamnar i kundvagnen, lite huller om buller och ibland kan det se helt tokigt ut, som en salig blandning. Men oftast ser det faktiskt riktigt fräscht ut. Som att ja, det här kan man faktiskt göra riktigt smarriga saker av.

Sedan är det ju lite personligt också, det här med vad man stoppar i sin kundvagn. Man kan faktiskt se lite vad det är för slags personer när man kikar ner i deras kundvagn (inte för att jag brukar dyka ner med huvudet före och granska vad främmande folk har stoppat ner där, jag må vara social men någonstans går liksom gränsen ;).
Lite spännande det där tycker jag :)


Nepp, nu ska jag allt ta och bläddra lite i min fina lilla reklambunt.
Ja, kalla mig knasig, men that's me :)

RSS 2.0