karrégryta med plommon & äpple.


en ledig fredag - så skönt!
när jag, energifylld efter bodypumpen men genomblöt efter spöregnet, kom innanför dörren hos familjen stod middagsbordet dukat med en härlig gryta färdig att serveras. om det var ljuvligt att bara slå sig ner och äta en underbar, varm och makalöst god gryta efter ett svettigt träningspass? svar ja!

Karrégryta med äpple & plommon, 4 personer

600 gram fläskkarré i bit
1 gul lök
1,5 dl torkade katrinplommon
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 msk kalvfond
1 msk vitvinsvinäger
3 dl vatten
1 rött äpple
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja


putsa köttet och skär i 2 cm stora bitar (har du karré med ben är det toppen att ta med även benbitarna i grytan, det ger en mustigare och godare smak).
klyfta och fräs löken i en stekpanna, lägg över i en gryta.
bryn köttet i omgångar i stekpannan och lägg över i grytan.
tillsätt katrinplommon, lagerblad, pepparkorn, fond, vinäger och vatten.
låt koka upp och sjud med lock tills köttet är mört, cirka 40 minuter.
skär äpplet i klyftor, tillsätt grädde, soja och äppelklyftor i grytan.
låt allt sakta puttra ihop ett par minuter så alla smakerna sätter sig.
servera grytan, förslagsvis med kokt morot & potatis, sockerärtor, lingonsylt samt dessa ugnsbakade tomater.
klarrt!



trots en ledig dag har det dock varit fullt upp här från 07.30. strax innan 8 cyklade jag ner genom regnet till HUB ( = hälsouniversitetets bilbliotek) med målet att haffa en bibliotikarie för lite tips och råd kring sökning av vetenskapliga artiklar. "kom tillbaka klockan 13" blev svaret.

så det var bara att dra på sig regnjacka igen och cykla hemåt. där blev det frukost och sedan ytterligare en sväng till familjen för att hämta träningskläderna.
så, när klockan sedan närmade sig 13 cyklade jag för tredje gången denna regniga dag ut i yrvädret. väl där: "Hon är tillbaka 13.30".

suck? väntade dock där och när 30 minuter hade gått fick jag som svar att "Jaha, då måste du boka en bibliotikare. Till nästa vecka?".
ja, så bra gick det alltså. allt cyklande fram och tillbaka för, tja ingenting egentligen. men frisk luft och motion fick jag ialla fall, haha.

därför kan jag säga er att det var extra skönt att efter 5 cykelturer, ett evigt travande uppför och nerför 9 trappor, bodypump tätt följt av en sista cykeltur hem från träningen och vidare hem till familjen, bara kunna slå sig ner vid ett middagsbord. tända ljus, god mat och allra finaste sällskapet. gudars vad jag är lyckligt lottad ♥


världens finaste (om än lite trött just denna kväll) elinsyster ♥


gudagod mat. glad mage :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0