plommonspäckad fläskkarré.

.
Plommonspäckad fläskkarré
.
800-900 gram fläskkarré
torkade katrinplommon
1 tsk timjan
pepparmix
salt
.
sätt ugnen på 175 grader.
krydda karrén runtomkring med salt, peppar och timjan.
skär en djup skåra längs köttets ovansida, dock inte helt rakt igenom.
fyll skåran full med katrinplommon, fäst eventuellt med tandpetare så de inte trillar ur.
lägg köttet i en ugnsform och stick gärna in en kötttermometer i den tjockaste delen.
ställ in i ugnen och låt karrén stå till en innertemperatur på 85 grader.
ta ut och vira in i aluminiumfolie där det får ligga 10-15 minuter.
skär upp köttet och servera med exempelvis sky (kan även redas med grädde till en smakrik sås), kokta morötter & brysselkål, kokt potatis, svartvinbärsgelé och sallad.
klarrt!
.
köttet är ute ur ugnen och får stå till sig en liten stund.
.
uppskuren och färdig att servera vid middagsbordet :)
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0