ungersk gulasch.

.
värmande. gott. mustigt och långkok. härligt en vinterkväll när graderna kryper allt längre ner utomhus :)
.
Ungersk gulasch

800 gram nötkött, tex fransyska, högrev
5 vitlöksklyftor
2 stora gula lökar
1 stor eller 2 små röda chilifrukter
0,5 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk kummin
7 dl köttbuljong
3 röda paprikor
200 gram rotselleri
3 tomater
salt
pepparmix
.
skär köttet i lagom stora munsbitar.
bryn det i stekpanna, krydda med pepparmix och lägg över i en gryta, ställ grytan på plattan.
grovskär löken, skiva vitlök och chili (ta bort kärnorna om ni inte ville ha en brännande het middag).
tillsätt lök, vitlök, chili, tomatpuré, paprikapulver och kummin.
låt fräsa medan du skär hälften av paprikorna i 2x2 cm stora bitar.
ha i paprikabitarna samt buljong.
skala och strimla rotsellerin och tillsätt den i grytan.
låt puttra under lock på svag värme 1,5 timme.
klyfta tomaterna och halvera dem, tärna de resterade paprikorna och tillsätt allt i grytan.
låt puttra ytterligare 1 timme.
smaka av och servera, kanske med en bit färskt bröd eller potatis.
klarrt!
.

detta blir inom ett par timmar en riktig smaksensation.
.

doftar ljuvligt :)
.

smaklig måltid :)

ja, just sådär såg min middagstallrik ut denna söndagskväll, hemma efter ett otroligt pumpande i bodypump - topp!

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0