romsås.
till lax är det fantastiskt gott med en krämig romsås som tillbehör. nedan finner ni en superlätt, men ack så supergod variant!
Romsås
3 dl creme fraiche
1 liten glasburk röd stenbitsrom
1 rödlök
börja med att skala och hacka löken.
låt den sedan ligga i en skål med iskallt vatten cirka 10 minuter.
under tiden blandar du creme fraiche och rom.
häll av lök-vattnet, krama ur vattnet ordentligt och rör försiktigt ner löken, så rommen inte går sönder och såsen blir orange.
smaka eventuellt av med pepparmix.
klarrt!

creme fraiche, rödlök, stenbitsrom - tillsammans blir de en fantastiskt smarrig romsås.

den hackade löken läggs i en skål med kallt vatten, på så vis blir den sötare i smaken och inte lika svåräten som den annars kan bli när den är rå.

dags att blanda, men försiktigt.

klar att servera :)
Kommentarer
Trackback