malins köttgryta.


en alldeles ljuvlig gryta som innehåller en hel massa gott. låt er inte avskräckas av den långa ingredienslistan. detta är enklare mat än ni kan ana. så ta enledig söndag, sätt igång grytan, låt puttra på egen hand hela eftermiddagen och servera den allra ljuvligaste söndagsmiddagen.



Malins köttgryta, måååga portioner

1 kg högrev
300 gram rökt sidfläsk
1 morot
1 gul lök
250 gram små steklökar
5 dl rödvin
4 dl vatten
0,75 koncentrerad kalvfond
0,5 dl balsamvinäger
4 lagerblad
7 vitlöksklyftor
4 tsk timjan
pepparmix

3 dl rödvin
3 dl vatten
1 dl syltlök
2 msk tomatpuré
4 morötter
3 gula lökar
400 gram färska champinjoner


ta fram köttet i god tid så det inte är kylskåpskallt när det ska tillagas.
skär köttet i mindre grytbitar, cirka 2x2 cm.
stek i omgångar, krydda med pepparmix och lägg över i en gryta efterhand.
tärna sidfläsket, stek även det och tillsätt i grytan.
slanta morot, klyfta lök, finhacka vitlöken och tillsätt i grytan.
skala steklöken, häll i 5 dl rödvin, 4 dl vatten, all fond, balsamvinäger, steklöken, lagerblad, timjan och pepparmix.
låt långsamt puttra under lock 2 timmar.
tillsätt nu ytterligare 3 dl vatten, 3 dl rödvin, syltlök samt tomatpuré.
slanta morot, klyfta den gula löken och tillsätt i grytan.
dela eventuellt champinjonerna i mindre bitar, fräs i stekpanna och tillsätt tillsist även dessa.
rör om och låt puttra ytterligare 2 timmar.
smaka av, späd eventuellt eller red av.
servera med valfria tillbehör.
klarrt!


det förstekta champinjonerna åker i!


efter drygt 4 timmar totalt på spisen, redo att serveras :)


bara att njuta :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0