estelle-bakelsen.


igår efter middagen blev det provsmak för den fina lilla Estellebakelsen. den togs fram genom en tävling och kommer nu att säljas runt om i länet. en rar liten skapelse som är lätt att associera till en liten prinsessa.


så söt med sin blågula stjärna på toppen :)

Estellebakelsen

"Rabarber och fläder från östgötska trädgårdar, grädde från östgötakor och choklad som representerar choklad från chokladfabriken i Ljungsbro. Morot i form av morotsmarmelad från Bleckenstad.
Rosa då den är till en prinsessa. Eftersom Estelle betyder stjärna finns en sådan på toppen, blå och gul, som de gula rapsfälten på östgötaslätten och blått som representerar Göta kanal. Gul och blå är ju även Östergötlands flagga. Avslutningsvis lite kungligt glitter i guld."


samtliga lager syns tydligt i genomskärning.


vad vi tyckte.

i det stora hela var den trevlig och framför allt välkomponerad och genomtänkt. det vi saknade var dock lite mer smak på de olika delarna.

rabarbergrädden
var helt klart mitt favoritlager, men det var klent med rabarber och det hade inte skadat om det var mer smak av den i krämen. även morotsdelen var fin och smakade verkligen av morot. ett plus att marsipanen var så tunn att den lätt gick att bryta igenom med skeden utan att mosa sönder fyllningen.

lite små skavanker här och där alltså, men godare än en vanlig prinsessbakelse/tårta och helt klart en liten bakelse väl värd att serveras till prinsessan estelle :)

HÄR kan ni läsa mer om denna bedårande lilla bakelse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0