julmustkyckling.


julens alla kryddiga smaker är fullkomligt underbara och jag får pirr i magen av doften från clementiner, kanel, glögg, julskinka, saffran och allt annat som hör julen till.

även must är något som hör julen till (även om jag inte är så förtjust i must) och att låta den vara en del av middagen kan kanske låta lite underligt. men faktum är att tillsammans med kyckling, och blir det himla smarrigt. och en perfekt middag kring juletider som sätter smaklökarna i jubel!

Julmustkyckling

kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
2 dl julmust
1 msk soja
1 tärning kycklingbuljong
eller 1,5 msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära

dela eventuellt kycklingen, bryn den och lägg över i en gryta.
blanda creme fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära och soja.
häll såsen över kycklingen och låt småputtra tills kycklingen är klar, cirka 10 minuter.
servera med valfria tillbehör.
klarrt!

rätten går även att göra i ugn; lägg de då råa kycklingfiléerna i en ugnsform, häll över såsen och låt baka enligt något av följande två alternativ:
för en riktigt mör kyckling: 90 minuter på 175 grader
för en kväll med lite tidsbrist: cirka 25 minuter på 225 grader



kycklingen steks på i stekpannan.


över i en gryta, såsen hälls över och allt puttrar ihop.


smarrig middagstallrik en vinterdag i december :)


det skålar vi för!


finaste elin på besök ♥


hej tröttis-malin!


kanske inte bara jag som var lite sömnig i ögat?


till och med tungt att skära upp sallad? en härlig fredagskväll var det i varje fall! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0