kycklinggryta med chili & vitlök.
här kommer ett otroligt smarrigt recept på en fin gryta med chilimarinerad kyckling. testa och låt er väl smaka!
Kycklinggryta med smak av chili & vitlök
kycklingfiléer
5 msk rapsolja
5 msk sweet chilisås
6 vitlöksklyftor
2,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk persillade
1 röd paprika
3 scharlottenlökar eller 1 stor gul lök
1 stor tomat
2,5 dl grädde
strimla eller skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem sedan i en stor skål.
blanda samman olja, sweet chili, pressade vitlöksklyftor samt ingefära och persillade.
häll marinaden över kycklingen och låt marinera minst 15 minuter.
stek under tiden strimlad paprika & lök, lägg över i en gryta.
stek sedan kycklingbitarna med marinaden så de får en fin färg och lägg i grytan efterhand.
ställ grytan på plattan, klyfta i tomaten och häll över grädden.
låt alltsamman långsamt puttra ihop och servera med valfria tillbehör, till exempel ugnsrostade rotfrukter och en krispig sallad.
klarrt!

kycklingen gottar till sig i marinaden. har du gott om tid; låt den gärna stå i kylen över natten så blir den ännu mörare.

under tiden fräser röd paprika och lök i stekpannan.

sedan är det kycklingens tur.

allt samlat i grytan, även klyftor av tomat samt grädde. puttra ihop en stund så alla smaker går ihop.

smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback