att lägga in sill.


tänk om alla visste hur simpelt det är att lägga in sin egen sill. för att inte tala om hur mycket godare det är! att det sedan är ett riktigt roligt pyssel är ju bara en liten bonus :)
igår gjorde jag 2 satser av denna inläggning. en ska serveras precis som den är, med den goda löken. den andra ska imorgon förvandlas till krämig romsill. min favorit! ett par stycken sillbitar får, tillsammans med ytterligare 3 ingredienser, dessutom bli en röra som blir perfekt på ett sprött knäckebröd. eller varför inte på en bit kavring?

självklart ska alltihop serveras imorgon, på självaste midsommarafton :)


Malins sill, 1 sats

3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 morot
2 rödlökar
2 burkar inläggningssill, ca 8 fileér

blanda vatten, socker och ättika i en kastrull.
tillsätt kryddpepparkorn och lagerblad.
koka upp och låt svalna.
skär moroten i slantar och rödlöken i skivor.
skölj sillfileérna och klipp dem i önskvärda bitar.
varva sill med morotsslantar och rödlök i en väl rengjord glasburk.
häll den kalla lagen över.
låt stå kallt minst 1 dygn innan du serverar den.
servera som den är eller blanda din egna favorit.

blogg.se strular med mig och vill inte ladda upp bilderna till detta inlägget. ni får helt enkelt återkomma så ska det förhoppningsvis vara ordnat :)


två omgångar med inlagd sill vare här :)


inlagd sill till vänster, heminlagd romsill till höger.

Kommentarer
Postat av: Maria

det är ju så mycket godare att lägga in själv :)

2011-06-27 @ 22:12:06
URL: http://mariaeleonor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0