kryssningen del2 - en underbar middag.


vi kliver nu ombord på färjan och får uppleva en 3-rätters som praktiskt taget får smaklökarna att dansa!


det pågick skaldjursfrossa på båten, något som visades upp mycket tydligt (vi valde dock inte denna restaurang). en eka fylld med (fr.v) färska räkor, hummer, havskräftor, musslor, insjökräftor, rökta msslor samt rökta räkor. ser inte så pjåkigt ut va?


urfina flaskor fanns till försäljning. ser ni frukterna inuti?


redo för middag :)


väntar på betjäning.


förrätt: krabbsallad med champagnevinegrätt och grissini. ojojoj så ruskit gott.


min varmrätt: hälleflundra Bourguignonne med brässerad smålök, rökt sidfläsk, champinjoner och rödvin, serverad med rotsakspytt. jag hade kunnat äta detta för resten av livet. ivarje fall varje fredag. 


mammas varmrätt: espressorostad oxfilé med rödvinsstekt lök samt rostad morot & svartrot, serverad med rotsakspytt och konjakssås. det gick inte av för hackor det heller..


lite te efter det.efterrätt: dessertbord. bland annat (fr. v) nyponsoppa, jordgubbar med vit choklad, äpplekaka, hallonmousse & creme brulé.


dessertbordet. jag kan säga så mycket att det fanns något åt alla :)


menyn med huvudrätterna varifrån vi fick välja och vraka förrätt samt huvudrätt och därmed komponera vår egen 3-rätters. vi hade spanat in den innan vi for, men väl där upptäckte vi att de fått en sprillans ny som vi fick välja ifrån! förvånade men glada kollade vi in den nya; och ta mig tusan - den var SÅ mycket bättre än den vi kollat in tidigare - lycka!

vad hade ni valt från menyn? :)nästa blogginlägg får ni kika på vad vi mer gjorde under båtresan! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0