viltskavspanna med kantarell och messmör.
jag åt inte bara ytterfilé i helgen utan fick även uppleva lyckan av riktiga kantareller, viltskav och messmör i en salig panna. lägg därtill en makalöst smarrig blåbärspaj efteråt och ja, med allt det en kväll i oktober kan det liksom inte bli mer än rätt.
Viltskavspanna med kantareller och messmör
480 gram viltmästarskav av hjort (går precis lika bra med ren-, vildsvins- eller älgskav)
1 gul lök
2 dl vatten
1 dl creme fraiche
2 msk messmör
2 tsk soja
200 gram gula kantareller
pepparmix
hacka löken och stek i pannan tills den mjuknar och får fin färg.
tillsätt skaven och stek den på ganska hög värme.
låt allt få fin färg.
rör i vatten, creme fraiche, messmör och soja.
puttra ihop ett par minuter och stek under tiden kantarellerna.
rör i kantareller och smaka av med peppar.
smaka av, dekorera gärna med färsk timjan och servera - klarrt!

skav finns i frysdisken i de flesta välsorterade matbutiker. finns i förpackning med 240 gram respektive 480 gram.

och ja, så här ocharmigt ser det ut när det hamnar i stekpannan. så bli inte förskräckta av utseendet (och doften); resultatet blir ljuvligt.

creme fraiche, vatten, soja, messmör. med det i pannan ser det lite smarrigare ut. och doften.. ja nu borde det knorra till i magen.

fjolårets skogens guld direkt från frysen.

stek på svampen så att all vätska kokar bort.

i med svampen..

och ja, då var det klart. inte så knepigt, eller? :)

härlig smak av vilt, skog och norrland. ljuvligt.

ja, och sen var det ju detta också. men vet ni, jag tror vi tar det inlägget separat. för vet ni, detta FÅR ni bara inte missa. gudagott.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Låter himla gott!
Postat av: Tess
Åh kantareller, då är ju allt som det ska va!
Postat av: Emelie
sv: Haha ja, skrattade hur mycket som helst åt det
Postat av: Sofia
härlig blogg! =)
Trackback