brödbak ute i vintervädret.

.
våra svenska vintrar bjuder på de mest klara och soliga dagar med djupblå himmel. perfekt att klä på sig ordentligt varma kläder för att sedan stiga ut i frisk luft och härligt väder!
januari bjöd på en hel del sådana dagar och en av dom spenderade vi ute vid grillen där det bakades bröd. eller grillades bröd kanske är rätta formuleringen :)
varma, nygräddade brödkakor med frasig yta. bara att bre smör på och njuta av den nybakta smaken och smält smör...
.
.
Stompa
.
2,5 dl filmjölk
0,75 dl ljus sirap
1 tsk hela fänkålsfrö
1 tsk hel anis
6,5 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
.

blanda filmjölk och sirap.

stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel.

blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg.

dela degen i 10 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.

stek kakorna gyllene på medelvärme i en stekpanna, någon minut på varje sida.

klarrt!
.

liten hjälpreda såg till att bröden blev ordentligt naggade.
.
upp på elden.
.
brödet har fått en gyllene yta och börjar bli klart :)
.
färdiggräddat :)

.

Kommentarer
Postat av: Julia - Matblogg

Det såg ut att vara ett mycket smaskigt bröd :).

2012-02-15 @ 23:50:39
URL: http://ibland.nu/
Postat av: Tess

Åh så nostalgisk jag blev nu! :) 'Barndomsbröd', så galet gott också!

2012-02-20 @ 21:10:06
URL: http://theresiast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0