egypten - middag 4.


den fjärde kvällen i Egypten bokade vi bord på en Libanesisk restaurang.





Tarboush


när vi hade fått vårt bord och menyn kom denna fina plocktallrik fram. oväntat, mysigt och himla smarrigt.


små "pajer" med köttfärsfyllning, falafel, tzatziki, marinerad sallad, hummos, babaganosh, en makalöst stark röd grönsaksröra, samt ett knyte med spenat- och ostfyllning.


till varmrätt beställde jag, elin och hassepappa en fisk toppad med bland annat varma grönsaker samt någon marinad. serverades med en otroligt fräsch sås, marinerad sallad, varma grönsaker samt ett gratinerat bröd.


mamma åt en halv benfri kyckling som serverades med risgryn, varma grönsaker samt gratinerat bröd.


när vi ätit upp kom denna tallrik in - en liten desserttallrik med 3 olika små desserter; en libanesisk kräm, färsk frukt, samt olika sorters baklava.

maten på denna restaurang var god, men inte wowgod. fisken var fin, men portionen var ganska liten och upplägget något spretigt. mamma tyckte kycklingen var god. förrtätten som dök upp helt spontant var verkligen ett stort plus. mysigt och trevligt att sitta och småplocka med nya små rätter innan själva huvudrätten kom.

men. desserten. denna libanesiska kräm. må hända att den ser smarrig ut, men kära vänner jag lovar er att skenet bedrar. detta var tapetklister i sockerform. som om de kokat ihop socker med en skvätt vatten och en mängd potatismjöl eller lite gelatin. helt oätligt och när vi frågade vad dom kallade det sa de "creme caramel". eh?

sammantaget en något yvig matupplevelse men vi kom överens om det slutliga betyget 3,5 solar av 5.


fina elin ♥


jag :)


utanför restaurangen låg en meny :)


elin väntar på varmrätt. galet suddig bild, men jag ville visa er vilken fin miljö vi faktiskt satt i :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0