inkokt lax på vanligt vis.


inkokt lax är alltid gott. jag har tidigare gjort ett inlägg om hur du snabbt och enkelt tillagar inkokt lax på frysta filéer, då med lite smak av vitlök.
denna variant har en mer naturell smak och lagas på färsk eller redan upptinad lax. den passar fint till middag och även då det är många kring matbordet. måtten är 2 tsk salt per 1 liter vatten, så har du en riktigt stor laxbit bör du öka på med 2 liter vatten och därmed även dubbla resten av måtten i receptet. det i och med att vattnet ska täcka laxen ordentligt :)

Inkokt lax

lax, i stor bit (skinnet går bra att ha kvar)
1 liter vatten
1 gul lök
1 morot
5 vitpepparkorn
2 tsk salt

skala lök och morot, klyfta lök och slanta moroten.
koka upp vattnet och tillsätt lök, morot, vitpepparkorn och salt.
låt lagen koka 10 minuter så alla smaker sätter sig ordentligt.
lägg i laxen och låt den sjuda (INTE koka!) 10 minuter eller tills laxen är klar.
servera med valfria tillbehör, exempelvis romsås, kokt potatis och en fin sallad.
klarrt!

i nästa inlägg kommer receptet på romsåsen - kika in vettja :)


sådärja :)


(blekaste och sämsta matbilden någonsin?) en riktigt fin återhämtningsmiddag efter ett härligt pass BodyPump :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0