inkokt lax.


att jag tycker om lax i alla dess former har jag nämnt tidigare. det är en otroligt tacksam firre då det går att göra oändligt mycket av den. en stor favorit är ugnsbakad, men även inkokt. när laxen långsamt får ligga i det avkokande vattnet får den ett saftig och fint kött.
dessutom tar det inte fler minuter än vad ett avsnitt av dagens adventskalender på TV är lång, så den är tacksam även när det kommer till tidsarbetet.

här får ni en snabb och enkel variant på inkokt lax. den görs på fryst lax, som ni antingen själva har fryst in i portionsbitar eller som ni köpt färdigpaketerade i butik. trots enkeltheten i denna rätt snuvas ni ändå inte på en otroligt god smak :)

Enkla inkokta laxen

valfritt antal frysta laxfiléer
1 liter vatten
1 msk salt
(ev. två klyftor vitlök)

koka upp vattnet med salt och även vitlöksklyftor om så önskas (de kan då bara krossas lätt).
när vattnet bubblar lägger du ner laxfiléerna samtidigt som du stänger av plattan helt.
lägg på ett lock och låt sedan stå 10-15 minuter eller tills laxen känns klar och önskvärd i köttet.
häll av vattnet och servera med valfria tillbehör.
klarrt!


igår fanns min inkokta lax på denna middagstallrik, tillsammans med dessa fina tillbehör.




Kommentarer
Postat av: Helena

Tack för smidigt tips på lax som funkar när den är fryst.

2011-12-02 @ 22:20:11
URL: http://baklust.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0