dagens middag & sillinläggning.

 
kvällens middag blev ganska lik gårdagens, men ändå så himla god. dessutom satt det fint efter kvällens bodypump!
 
 
grillade revbensspjäll, rester från söndagens middag (recept)
klassisk kalops, även det rester från söndagens middag (recept)
grillad fläskytterfilé, rester från lördagens middag
körsbärstomater
lättkokt broccoli
isbergssallad
rädisa
röd paprika
 

ett fint hopplock av vad kylen hade att erbjuda helt enkelt :) men nog om det!
vad vi ska fokusera litegranna på nu är lite förberedelser inför midsommar! efter middagen ikväll tog jag nämligen tag i årets sillinläggning till midsommarafton.
 
 
det är så fasligt enkelt och blir så fasligt gott att lägga in sin egen sill. om ni väl har gjort det en gång och därmed känt skillnaden på heminlagd och butiksinlagd, ja då lär ni aldrig mer vilja köpa i butik. 
 
 
ni vet dessutom precis vad det är i och det hela känns så mysigt på något vis, att stå där och koka lagen, skölja filéerna, skiva morot och rödlök. att därefter varva i glasburk och sedan hälla över den avsvalnade lagen över alltihop. in i kylen och var gång du öppnar kylen och ser burkarna känner du den där känslan av stolthet och längtan efter att få smaka. 1-2 dygn senare har den gottat till sig tillräckligt länge för att läggs upp på serveringsfat och avnjutas tillsammans med gräslök & grädfil, kanske på en knäckemacka eller på det traditionella midsommarbordet.
 
 
hörrni, ni bara måste testa detta. jag lovar lovar att ni inte kommer bli besvikna.
receptet på hur ni fixar er egna inlagda sill finner ni HÄR.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0