sommarfisk.

efter att ha berättat om de 2 godkända tentorna blev jag hembjuden på mat hos mamma. ett perfekt avslut på en härlig dag. till och med molnen skingrades så att solen kunde kika fram och lysa på oss lite extra.


mamma hade ramlat över ett fint recept.

Sommartorsk med fint sällskap, cirka 3 personer

portionsbitar torsk
2 liter vatten
0,8 dl salt
500 gram räkor, gärna färska, men handpillade är ett krav!
4 rädisor, tunt skivade
400 gram färsk, grön sparris
pepparrot

salviablad från 1 kruka, eller torkad efter behag
100 gram smör

koka upp vatten och salt i en kastrull.
lägg i fisken, dra av från plattan och låt ligga i 7 minuter.
bryt bort den träiga änden på sparrisen, koka i saltat vatten 2-4 minuter.
bryn smöret lätt brunt i en kastrull under vispning, tillsätt salvian mot slutet.
lägg sparris på tallrikar, placera fisken över.
toppa med rädisa, räkor samt lite riven pepparrot.
häll över smöret precis innan servering.
servera gärna med kokt färskpotatis och gärna lite citronskivor.


färska räkor + fina små sparrisar.


makalöst gott! testa testa!


lite gott efter maten :)

medan "Skärgårdsdoktorn" rullade trollade mamma fram lite smått och vi fixade dessa små spett:


feta + vattenmelon.


salami + jordgubbe.


parma + vattenmelon.


slickchips med smak av svamp - otippat gott!

sjutton gubbar vilken härlig sommarkväll :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0