grötfrallor med äpple & valnötter.
innan pajen hamnade i ugnen bakade vi bröd. det fanns en längtan efter valnötsfrallor så det fick det bli!
Systerns lördagssfrallor
25 gram jäst
1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
0,5 äpple
4 dl mjölk
25 gram smör
1,5 dl surdeg
1 msk brödsirap
2 tsk salt
100 gram grovdelade valnötter
totalt cirka 12 dl av lantbrödsmjöl 4 sädesslag, grovt dinkelmjöl och vetemjöl special
smula jästen i en bunke.
koka ihop havregryn, vatten och hackat äpple till en gröt.
tillsätt mjölken och smöret, låt allt bli fingervarmt (37 grader).
häll grötblandningen över jästen, blanda.
ha i surdeg, brödsirap, salt och valnötter.
tillsätt mjölsorterna under rörning tills degen går ihop och släpper kanterna.
strö över lite mjöl och låt jäsa under brödhandduk i 40 minuter.
baka ut cirka 17 st frallor, lägg på en plåt.
nagga och låt jäsa under handduk i cirka 20 minuter.
sätt ugnen på 225 grader.
grädda mitt i ugnen i cirka 13 minuter.
låt svalna på galler under handduk.


färdiggräddat!
Kommentarer
Trackback