citronlax.


jag är ju, som säkert många av er redan vet vid det här laget, alldeles nerkärad i lax. för mig funkar det i princip alltid. om det sedan är inkokt, ugnsbakad, gravad, varmrökt, kallrökt, stekt, grillad, i gryta, soppa eller varför inte halstrad lax spelar liksom ingen roll. det är ju bara så galet gott!

att det desutom är en himla bra råvara för oss människor gör ju inte det hela sämre. sedan kan den ju varieras i all oändlighet (ja se bara på alla fina alternativ jag nämnde ovan) och tar oftast bara en pisskvart att tillaga. kalasmat helt enkelt!

jag har lagt upp ett par recept på lax tidigare, men med tanke på hur mycket jag tycker om denna rosa firer lär det dyka upp ett par fler :) och varför inte börja redan ikväll?

Lax i rulle under citronsås

laxfileér
pepparmix
färska eller torra lasagneplattor
(beräkna 2 lasagneplattor per laxfilé)
1-2 paket Kelda Mild Citron- eller Limesås, (mängden beror ju på hur många ni är vid middagsbordet , ett är lagom till 4 laxfileér :)
broccoli, färsk eller fryst (förkoka dem gärna någon minut innan, men låt dem ha spänst och krispighet kvar)

sätt ugnen på 225 grader.
koka lasagneplattorna cirka 7-10 minuter om du använder torra varianten.
spola i kallt vatten.
peppra laxfileérna litegrann och vira sedan in dem i lasagneplattor.
lägg broccoli i botten av en ugnsform och fördela laxrullarna över.
häll över såsen och ugnsbaka cirka 12-15 minuter eller tills laxen är lagom.
klarrt!

vad gäller broccolin går det fint att byta ut den mot färsk bladspenat, 2 påsar brukar bli lagom (bladspenaten krymper något enormt i ugnen så bli inte alldeles förfärad när du ser mängden innan ugnsbaket).
det blir galet gott.

även körsbärstomater är fasligt gott i formen, men placera dem då sist, efter såsen och runtomkring laxen. eller varför inte gömma både spenat och broccoli under laxen? eller körsbärstomat och spenat? eller alla tre? 
varför dra ner på allt det goda liksom? ;)


färsk och lättkokt broccoli.


färsk lax :)


invirade i lasagneplattor och redo för sås och ugn.


och efter 15 mniuter!


varmt, mättande och så gott...


smaklig måltid! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0