måndags-pizza.
godkväll i stugorna!
jag har haft en ledig dag och hoppades kunna sova ut riktigt ordentligt. men icke. plingplong så vaknade jag vid 7.30 som vanligt. låg ialla fall kvar i sängen fram till klockan var strax innan 10. knallade sedan upp och njöt av en frukost i sällskap med dagens tidning och bästa morgonradion på p4.
som tur är har jag en ledig dag även imorgon så jag hoppas jag lyckas sova liite längre då. funderar starkt på att plugga in öronpropparna; byggjobbarna har liksom inte mycket till övers för dom med sömn att ta igen..
ni kan väl hålla en tumme och ett par tår åt mig? :)
idag har jag varit hungrig hela tiden, känns som jag har småätit både den ena och den andra minuten. men, det sägs ju att det är bra att äta små och flera måltider så jag ska väl ta det som något positivt. sedan är det ju inte direkt godis och chips jag har smaskat på, utan snarare min fina rökta strömming, keso, rotmos och äpple.
till middag gjorde jag ialla fallen finfin specialarpizza. hade noll jäst hemma och hade noll lust att återigen trampa iväg mot affären i motvind. jag vet att det går att göra en botten med bakpulver men den verkar bli så tjock, vilket jag inte är förtjust i.
så jag snokade runt lite efter inspiration till alternativ och nappade på ett som jag faktiskt hade alla ingredienser till. jag är inte rädd för att testa nya kombinationer och tillvägagångssätt och blev glatt överraskad. himla gott och enkelt.
Pizzabotten, 2 st
2 äggvitor
1 ägg
4 msk kvarg eller kesella
2,5 msk kruskakli
1,5 msk fiberhusk
salt
vitlökspulver
sätt ugnen på 225 grader.
rör ihop samtliga ingredienser och låt svälla 15 minuter.
bred ut 2 rundlar (eller en riktigt stor) på ett bakplåtspapper (jag gjorde min mycket tunn eftersom jag gillar tunna bottnar).
skjutsa in i ugnen och grädda 10-12 minuter, tills det stelnat till lite och fått färg.
ta ut och sänk ugnen till 200 grader.
toppa med dina favoriter och skjutsa in en andra gång tills osten fått fin färg.

jag halverade receptet ovan eftersom jag bor själv. detta är alltså en botten gjord på halva receptet.
nu kan detta recept verka mycket konstigt och kanske rent av äckligt? men jag lovar er att det var riktigt riktigt gott. jag trodde det skulle smaka ägg, som en omelett ungefär, men nehejdå! en tunn botten (precis som jag vill ha det) med god smak och krispiga kanter. definitivt något jag ska göra om till nästa pizzabak!
jag fyllde min med tomatpuré, räkor, musslor, körsbärstomat (från min egen planta :), färska champinjoner, röd paprika, skinka, banan, curry och ost. när pizzan var färdiggräddad smulade jag över oregano.
vad tycker ni om pizza? gör ni egen eller köper ni från pizzerior? har ni någon favorit-topping?
såhär har jag sett ut idag förresten :)



lite malin-bilder sådär en måndagskväll får avsluta detta inlägg :)
och hörrni, jag blir jätteglad när ni lämnar en kommentar eller två. det blir så mycket roligare med eran fina respons. fortsätt gärna med det :D
Vad pigg och fräsch du ser ut :) Hoppas din dag varit bra!
´hemmagjord pizza är det bästa.
gott med pizza!
åh herreguuuuuuuuuuud vad gott det såg ut!!
mums ser gott ut
allt bra? kram
kika in på min bloppia :)
http://bloppiskungens.blogg.se
Tur att vi ska baka pizza här hemma idag, för nu blev jag riktigt sugen :D
MUMS!
ge mig ? .. Hahha , ser underbart gott ut !
Gott!
Perfekt! Det måste jag prova. Jag försöker äta LCHF vilket jag mår jättebra av, men pizza är ju så gott. :)
mmmums!
tack för receptet! ^^,
Hej! Smarrigt, jag bakar ofta glutenfritt eftersom min sambo är allergisk. Ha en bra helg!
Skönt att se/höra att det är fler än bara jag som gillar att ha räkor och musslor på pizzan xD ha en skön helg!
Gott! Fin blogg!
ser riktigt gott ut och fin blogg förresten! :)
måste testa detta recept :)
Fin blogg :)