färskost.


först ut är en otroligt krämig, vitlöksdoftande och vacker färskost. så enkelt att göra, så fantastiskt god.

Malins färskost med smak av gräslök & vitlök

1 liter filmjölk, 3%
3 dl gräddfil
0,5 dl gräslök
1 stor klyfta vitlök


tappa upp filmjölken i en tjockbottnad kastrull.
rör då och då, värm upp till 38 grader (använd en digital kökstermometer).
ta av från plattan, rör i gräddfilen.
placera en (ren) kökshandduk över en djup bunke, snurra en gummisnodd runt så den sitter stadigt.
häll blandningen i handduken och låt stå att rinna av i rumstemperatur 8-10 timmar.
samla ihop färskosten, pressa i vitlöken och rör även i gräslöken.
förvara i kylskåp där den håller sig ca 1 vecka.

ja, svårare än så är det inte. härligt eller vad säger ni? :)


efter ca 9 timmar i rumstemperatur har den blivit krämig och fått en perfekt konsistens :)


färdig. alldeles ljuvlig!

perfekt att bre på ett tunt knäcke eller kanske på en bit baguette bland fredagsmyset? oavsett vilket så lär ni inte bli besvikna. njuut!

kika in senare så får ni veta vad jag har varit iväg på för äventyr denna soliga "förhöst"-dag :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0