ugnsomelett med svampstuvning.


här kommer receptet på den gudagoda ugnsomeletten med svampstuvning, så att den kan hamna även på era kommande påsk- och julbord :)

Ugnsomelett med svampstuvning

3 dl mjölk
3 ägg
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

-

1-2 stora burkar champinjoner
(eller 600 gram färska)
3 dl standardmjölk
3 msk mjöl
salt
vitpeppar

-

sätt ugnen på 200 grader.
koka upp mjölken till själva omeletten i en kastrull, låt den svalna lite.
vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
häll smeten i en smord ugnsform med ca 18 cm i diameter, gärna rund.
grädda i mitten av ugnen tills den stannat och fått fin färg, ca 20 minuter (jag tycker den är urgod när mitten fortfarande är liite lösare, men det är en smaksak).
medan omeletten är i ugnen kan du göra svampstuvningen.
fräs svampen i en kastrull, låt småputtra till all vätska har kokat in.
strö över mjöl och späd med mjölken lite i taget.
låt stuvningen småputtra ett par minuter, späd eventuellet med mer mjölk (jag tycker det är gott med mycket stuvning).
när stuvningen blivit krämig och fått önskad konsistens; smaka av med salt och peppar.
fördela stuvningen över den färdiggräddade omeletten.
servera exempelvis med en fräsch sallad.
klarrt!


jag lovar er att denna är riiktigt god!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0