broccolipaj.
efter en dag fylld av uppochner känslor kan jag ialla fall avsluta denna fredag den 13:e med en riktig härlig kväll. färska räkor, slappiströja, kärlek, mysbyxa, fint sällskap, raggsockar och värme. kan inledningen på helgen bli mycket bättre?
- 1 kg purfärska räkor
- krispig sallad
- grekiskt lantbröd
- ost
- nygräddad broccolipaj (recept nedan :)
hur firar ni in helgen? :)





Broccolipaj
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 gram smör
2 msk vatten
1 färskt broccolihuvud
3 dl mjölk
3 normalstora ägg
0,5 tsk salt
pepparmix
sätt ugnen på 200 grader.
blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl och smör.
tillsätt vatten och nyp ihop till en fin deg.
tryck ut i en rund pajform och nagga bottnen med en gaffel.
grädda pajskalet i 10 minuter.
skölj broccolihuvudet och skär det i mindre buketter.
koka lätt i kastrull cirka 8 minuter.
låt rinna av.
vispa samman mjölk, ägg, salt och valfri mängd pepparmix.
häll äggstanningen över pajen och grädda i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter, eller tills den stannat.
servera med valfria tillbehör.
klarrt!

pajdegen naggad och klar för en svängom i ugnen.

broccolibuketter (och även stammen skuren i mindre bitar - den gör sig finfint att koka :) kokas ett par minuter.

broccoli fördelad i pajskalet (denna gång fick även sista stumpen purjolök och en sista bit gulpaprika hoppa med), äggstanning hälls på och därefter väntar en andra omgång i ugnen.

pajen är nygräddad och klar att serveras; varm, ljummen eller kall spelar ingen roll - den är lika god vilket som!
Kommentarer
Postat av: malin
Åh gud så gott!!
Nu blev jag lite avundsjuk här hemma!
Postat av: Anonym
Åh det såg riktigt gott ut! Vattnas i munnen!
Postat av: Tess
mm, fy vad gott! :)
Trackback