romsås.


till lax är det fantastiskt gott med en krämig romsås som tillbehör. nedan finner ni en superlätt, men ack så supergod variant!

Romsås

3 dl creme fraiche
1 liten glasburk röd stenbitsrom
1 rödlök

börja med att skala och hacka löken.
låt den sedan ligga i en skål med iskallt vatten cirka 10 minuter.
under tiden blandar du creme fraiche och rom.
häll av lök-vattnet, krama ur vattnet ordentligt och rör försiktigt ner löken, så rommen inte går sönder och såsen blir orange.
smaka eventuellt av med pepparmix.
klarrt!


creme fraiche, rödlök, stenbitsrom - tillsammans blir de en fantastiskt smarrig romsås.


den hackade löken läggs i en skål med kallt vatten, på så vis blir den sötare i smaken och inte lika svåräten som den annars kan bli när den är rå.


dags att blanda, men försiktigt.


klar att servera :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0