grissini.
smäckra brödpinnar, krispiga och läckra att servera på en buffé eller som tilltugg innan maten. extra festligt om du varierar toppingen med olika fröer!

Grissini
25 gram jäst
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1,5 dl ljummet vatten
1 äggvita
0,5 dl olivolja
5 dl vetemjöl
2 tsk strösocker
1,5 dl ljummet vatten
1 äggvita
0,5 dl olivolja
5 dl vetemjöl
flingsalt
sesamfrön
vallmofrön
smula ner jästen i en bunke, tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.
vispa äggvitorna lätt, blanda ner äggvita, olja och resten av vattnet i bunken.
tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.
jäs degen under bakduk i 1,5 timme.
sätt ugnen på 175 grader.
knåda degen på mjölat bakbord.
dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
pensla med vatten, strö över önskad topping.
grädda i ugnen tills de hårdnat och fått en gyllene färg, cirka 25-50 minuter.
låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback