inkokta laxkuber med örtkräm.
ännu en ljuvlig rätt som serverades på bröllopsbuffén. små läckra laxkuber med en klargrön ärtkräm, naggande goda och perfekt att servera på en somrig buffé :)
använd gärna färsk lax, kanske liite större än denna minifilé :)
Inkokta laxkuber med örtkräm, lagom till 20 bufféportioner
2 kilo laxfilé
1 gul lök
2 liter vatten
0,5 dl salt
0,5 dl socker
1 tsk svartpeppar
2 lagerblad
Örtkräm;
2 burkar kesella, á 250 gram
400 gram naturell färskost
2 krukor basilika
2 krukor gräslök
2 tsk pressad citronsaft
2 tsk salt
svartpeppar
putsa laxen fri från skinn och ben, skär i små kuber och lägg i en form.
klyfta löken, koka upp vattnet med lök, salt, socker, peppar och lagerblad.
häll den kokande lagen över laxkuberna, låt ligga 5-10 minuter, häll sedan av.
mixa samman kesella, färskost, basilika och gräslök till en slät kräm.
smaka av med citronsaft, salt och peppar.
fördela hälften av krämen i en sprits och resternade mängd i en skål.
lägg upp laxen på ett serveringsfat.
spritsa/ringla örtkräm på vardera kub och servera resterande kräm bredvid.
klarrt!
laxkuberna har fått den heta lagen över sig och får nu stå i kylen och gotta till sig tills serveringsdags.
upplagda på fat och redo för garnering.
sådärja, krämen är på och det är dags att servera!
Kommentarer
Trackback