italiensk fläskfilé.

.
när vi ändå är inne på lite mer exotisk mat vill jag passa på att slå ett slag för denna rätt. fläskfilé med en fin fyllning av mozarella och soltorkad tomat, allt omsorgsfullt inrullat i parmaskinka.
.
detta var vad som avnjöts kring middagsbordet här hemma ikväll och jag kan inte annat än söga att tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och en krispig sallad var detta ett ypperligt sätt att inleda finalkvällen på :)
.
Italiensk fläskfilé
.
ca 800 gram fläskfilé
10 st soltorkade tomater
120 gram mozarella
parmaskinka
färsk timjan
.
sätt ugnen på 200 grader.
putsa fläskfilén fri från större bitar fett och senor.
skär ett jack längs filén, djupt men inte helt igenom.
strimla soltorkad tomat och skiva mozarella.
fyll skåran i filén med soltorkad tomat och mozarella.
vira skivor av parmaskinka runtom hela fläskfilén.
bryn filén i smör och färsk timjan, lägg i en ugnsform och stick in en stektermometer i den tjockaste delen.
baka i ugnen tills innertemperaturen uppnår 65 grader.
ta ut filén och låt den vila insvept i alluminumfolie 10 minuter.
skär i skivor och servera tillsammans med exempelvis ugnsrostad morot, rödlök, vitlök, en fräsch sallad och kanske en sås gjord på sky, rödvin och grädde.
klarrt!
.

filén är fylld och invirad i parmaskinka och bryns i smör och färsk timjan.



lägg över i en ugnsform, strö över hackad timjan och in i ugnen.


klar för en vila i folie innan uppskärning.


dags att servera :)


Kommentarer
Postat av: Julia - Matblogg

Svar: Tack så mycket :)!

2012-03-11 @ 11:38:49
URL: http://ibland.nu/
Postat av: Ackelina ★

Mums!

2012-03-12 @ 21:41:29
URL: http://ackelina.se
Postat av: Therese

Funkar det att ha en annan ost än mozarella i? Är ingen favorit hos mig men iövrigt ser det riktigt smarrigt ut!

2012-04-14 @ 15:45:09
URL: http://tezzacarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0