lax under krämig skaldjurstäcke.


jag är som ni kanske vet tokigt förtjust i lax. i alla dess former, men ugnsbakad tar nog priset. kvällens middag blev just lax och då det var middagsdags lagom efter kvällens träning fick det bli lite improvisation. och som alltid är det ofta då det blir sådär fantastiskt gott. kanske just för häpnaden över att något så enkelt kan bli så fantastiskt smarrigt.

en färsk laxsida, diverse merjerislattar och lite kräftstjärt och räka. som sagt, enkelt men gudagott. och här kommer receptet :)

Ugnsbakad lax under skaldjurstäcke

lax, i hel sida eller filé, fryst eller färsk
1 dl cerem fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1 dl keso
130 gram kräftstjärt
130 kram räka
1 burk röd stenbitsrom

sätt ugnen på 225 grader.
tina laxen om du använder fryst.
rör ihop creme fraiche, yoghurt och keso.
blanda försiktigt ner kräftstjärtar, räka och stenbitsrom.
lägg laxen på ett bakplåtspapper i en djupare långpanna.
bred röran över laxen så den täcks helt.
lägg försiktigt ett bakplåtspapper över laxen utan att den pressas ner mot krämen.
vik kanterna under laxen och baka i ugnen 10-12 minuter eller tills laxen är fint rosa.
servera tillsammans med exempelvis sparris, en sval sallad samt pressad potatis.
klarrt!


röran är fördelad över den färska laxsidan och väntar på att bli insvept och därefter skjutsad in i ugnen.


för en del kanske detta ser trist ut men jag jublar inombords när jag ser detta - ljuvligt! och färdigt att servera :)


Kommentarer
Postat av: foodandlove

det såg supergott ut. ska testas någongång!

tycker din blogg är trevlig att läsa :)

ha en bra måndag!

kram

2012-03-12 @ 09:34:09
URL: http://foodandlove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0