fläskpannkaka.

 
här kommer ett riktigt husmorstips på riktig svensk husmanskost. salt, mjukt, krispigt.
jag ger er....

Fläskpannkaka, 1 långpanna, lagom till 4-5 portioner

3 ägg
8 dl mjölk
4 dl mjöl
300 gram rimmat sidfläsk (fungerar även med rimmad bog, kassler etc)
 
sätt ugnen på 225 grader.
tärna fläsket, fördela det i en långpanna och bryn dem i ugnen tills de fått gyllene färg.
vispa äggen lätt, tillsätt hälften av mjölken, det vill säga 4 dl, samt hela mängden mjöl.
vispa till en slät smet fri från klumpar, tillsätt sedan resterande mängd mjölk, 4 dl.
häll smeten över det nu förstekta fläsket i långpannan.
grädda långpannan i mitten av ugnen tills fläskpannkakan stannat helt, bubblat upp och fått en gyllene yta, cirka 30-40 minuter.
låt gärna fläkpannkakan vila en stund innan den serveras, så hinner den sätta sig och blir inte så geggig.
skär i bitar och servera med exempelvis sylt, färska eller rårörda bär, rivna morötter, vitkål, keso eller grädde.
klarrt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0