mör fläskytterfilé.


kvällens middag  blev fläskytterfilé. en fin favorit här hemma. den är svår att misslyckas med och köttet blir riktigt mört och saftigt. så länge vissa anvisningar följs vill säga.

skivad i ugnsform

1. skiva köttet och fräs det ett par minuter i smör på hög värme så det får fin yta (stek inte för länge - då blir köttet torrt! det ska endast få färg på utsidan)
2. lägg över i en form, häll önskad sås över och låt alltsammans få färg i ugnen, 200-225 grader

helstekt i ugn

1. krydda och helstek filén i smör så den får en gyllene yta
2. lägg över i en ugnsform och stick in en stektermometer
3. låt stå i ugnen, 150-175 grader, till innertemperaturen visar 65 grader
4. ta ut, låt vila 10 minuter och skiva upp i önskade skivor

recept (fläskfilén kan utan problem bytas ut till fläskytterfilé)

1. fläskytterfilé med svamp & aubergine (recept)
2. italiensk fläskfilé (recept)
3. fläskfilé med äpple & plommon (recept)
4. fläskfilégryta 4 peppar (recept)
5. höstig fläskytterfilé (recept)
6. fläskfilé med sky & kapris (recept)
7. fläskytterfilé med trattkantareller & timjan (anvisning)

denna kväll tillagades fläskytterfilén i skivor med en sås som krämigt täcke, gjord på följande; grädde, kalv- och oxfond, färska champinjoner, en bit purjolök, ett par soltorkade tomater, en skvätt mjölk samt pepparmix.



denna middagstallrik innehöll, förutom sallad, följande;


en improviserad rätt med fläskytterfilé tillsammans med lite smått och gott som kylen hade att erbjuda.


små ugnsbakade balsamicotomater.


ugnsrostade rotfrukter (morot, palsternacka, steklök, vitlök & potatis).



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0